Silminnäkijä Pietarin terrori-iskusta: "Kuului korviahuumavaa pamaus"

Venäjän valtakunnansyyttäjän viraston mukaan Pietarin räjähdyksessä on kyse terrori-iskusta, uutisoi Tass. Pietarin metroräjähdys tapahtui tuoreimpien tietojen mukaan kahden metroaseman välillä.

Räjähdys tapahtui metrovaunussa, kun juna oli matkalla Sennaja Ploshtshadin ja Tehnologitsheski Institutin metroasemien välillä.

– Matkustimme viereisessä vaunussa. Siihen aikaa matkustajia oli paljon, kaikki istumapaikat olivat täynnä ja monet seisoivat. Räjähdys tapahtui junan ollessa asemien välillä. Ensin kuului korviahuumavaa pamaus, sitten levisi voimakas savu. Ryntäsimme heti vaunun perille, jonne tuli tungos. Kaksi naista pyörtyi. Kaikki tapahtui junan kulkiessa. Jäimme pois Teknologisen instituutin asemalla. Näimme, että viereinen vaunu oli hajalla, ikkunat säpäleinä, ei valoja, näkyi verta, Polinaksi esittäytynyt opiskelija kertoi Gazeta.ru:lle.

Tiedot Pietarin metroräjähdyksen uhrimäärästä vaihtelevat. Kansallisen terrorisminvastaisen komitean mukaan kuolonuhreja on yhdeksän ja haavoittuneita yli 20, uutisoi venäläismedia.

Aiemmin Pietarin viranomaiset kertoivat, että kuolleita olisi kymmenen ja haavoittuneita jopa 50.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suomalaisopiskelija Pietarista: Kaupungin liikenne on täysin kaaoksessa

Tutkija: Isku Pietariin ehkä Putinin vierailun vuoksi

Pietarin metroverkko on maailman syvin

Omatekoinen räjähde jätettiin vaunuun: Pietarin iskussa kuollut ainakin kymmenen

Tass: Ainakin kymmenen kuollut räjähdyksessä Pietarin metrossa