Siperialaisen ostoskeskuksen palossa kuoli yli 40 lasta – "Kun kuulee kuolleiden lapsien määrän, tekee mieli huutaa"

Siperialaisen ostoskeskuksen tulipalossa Kemerovossa kuoli 41 lasta, kertoo RIA Novosti. Yhteensä uhreja oli 64. Palo syttyi toissa päivänä.
Alustavien tutkimusten mukaan runsaasti ihmisiä jäi loukkuun elokuvateatteriin, jonka ovet oli lukittu. Ostoskeskuksen turvamiehen epäillään puolestaan kytkeneen palohälytyksen pois päältä lähes heti sen soitua.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Kemerovon tuhoisan ostoskeskuspalon syynä oli rikollinen piittaamattomuus.

– Mitä täällä tapahtuu? Nämä eivät ole aseellisia välikohtauksia. Tämä ei ole äkillinen metaanipurkaus. Ihmiset, lapset tulivat rentoutumaan. Puhumme väestötilastoista, mutta menetämme niin paljon ihmisiä. Minkä vuoksi? Rikollisen piittaamattomuuden ja epäjärjestyksen vuoksi, Putin jyrisi.

– Kun kuulee uhrien määrän, kuolleiden lapsien määrän, tekee mieli huutaa, ei itkeä, Putin jatkoi.

Kemerovon alueelle julistettiin tänään kolme päivän suruaika. Monet arvostelijat ovat kummastelleet, miksei Kreml julistanut heti kansallista surupäivää täksi päiväksi tai vetänyt heti kaikkia viihdeohjelmia pois television ohjelmistosta.

Palon alustavien tutkimusten mukaan suuri joukko ihmisiä jäi loukkuun palavaan, lukittuun elokuvateatteriin, koska sinne pelättiin livahtavan liputtomia katsojia. Viisi ihmistä on pidätetty tutkintaa varten.