Sunday Times: Vuodetut dokumentit näyttävät, miten Corbynin työväenpuolue kamppailee edelleen antisemitismisyytösten kanssa

Britanniassa työväenpuolue on joutunut antisemitismikohun keskelle juuri ennen ensi viikon parlamenttivaaleja. Sunday Times uutisoi puolueen sisäisistä dokumenteista, joista käy ilmi, että puolue ei ole onnistunut ratkaisemaan tapauksia, joissa sen jäseniä muun muassa syytetään juutalaisvastaisista kommenteista.

Työväenpuolue on ollut vaikeuksissa antisemitismisyytöksien takia jo pitkään. Muun muassa juutalaisyhteisö Britanniassa on syyttänyt työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbynia välinpitämättömyydestä ongelman edessä.

Työväenpuolueen kurinpitoelimen dokumenttien mukaan puolue on esimerkiksi rankaissut vain kevyesti tai ei ollenkaan rasistisista kommenteista. Samaan aikaan Corbyn on kampanjoinut vaaleissa nollatoleranssin puolesta.

Dokumenteista käy ilmi, kuinka jotkut työväenpuolueen jäsenet ovat haukkuneet juutalaisia rasistisilla ilmauksilla ja muun muassa puhuneet juutalaisten hävittämisestä. Yhden tällaisen jäsenen erottamiseen meni puolueelta yli kymmenen kuukautta, vaikka oikeusoppineen mukaan jäsen oli syyllistynyt selvään rasistiseen viharikokseen. Työväenpuolue ei ole suostunut kertomaan, onko se ilmoittanut tapauksesta poliisille.

Ristiriita Corbynin puheisiin

Sunday Timesin tietojen mukaan lokakuussa yli 130 tapausta on ratkaisematta, vaikka suurin osa niistä on ilmoitettu puolueelle puolitoista vuotta aikaisemmin.

Dokumenteista käy myös ilmi, että noin 50 tapauksessa sadasta tekijä on selvinnyt ilman rangaistusta tai pelkällä varoituksella viime vuoden kesän ja tämän vuoden kevään välisenä aikana. Joissain tapauksissa rasistisia kommentteja esittäneitä on kehotettu osallistumaan diversiteettikoulutukseen, jollaista työväenpuolue ei lupauksistaan huolimatta edes tarjoa.

Tänä vuonna jäseniä on myös jätetty rankaisematta siitä huolimatta, että he ovat kommenteissaan muun muassa kieltäneet holokaustin ja jakaneet viha-artikkeleita "juutalaisesta agendasta".

Sisäisten dokumenttien paljastukset sotivat Corbynin vaalikampanjansa aikana antamia lausuntoja vastaan. Corbyn on Sunday Timesin mukaan väittänyt, että kaikki antisemitismiin syyllistyneet hyllytetään tai erotetaan puolueesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Trumpin virkarikosoikeudenkäynti jatkunut senaatissa jo tunteja – demokraattien yritys saada nähtäväksi Valkoisen talon dokumentteja äänestettiin kumoon

YK:n tuvallisuusneuvosto kehottaa Libyan kriisin osapuolia nopeaan tulitaukoon

Hillary Clinton hyökkää Bernie Sandersia vastaan uudessa dokumentissa – "Kukaan ei pidä hänestä"

Israelin joukot ampuneet kolme uhkaavasti käyttäytynyttä palestiinalaista – Israelin mukaan sen sotilaita heitettiin räjähteellä

Yhdysvalloissa havaittu ensimmäinen uuden koronaviruksen tartunta – kolmekymppisen miespotilaan tilaa kuvataan hyväksi

Venäjä julkisti uuden hallituksensa kokoonpanon – ulko- ja puolustusministeri säilyttivät salkkunsa

Trumpin virkarikosoikeudenkäynti alkoi Yhdysvaltain senaatissa – avauspuheenvuorossaan demokraattien syyttäjä muistutti senaattoreita valoistaan

Suomalainen asiantuntija: Uusi koronavirus näyttää aiheuttavan keskimäärin lieviä infektioita

Trump torjui Davosissa "tuomiopäivän profeetat", jotka varoittavat ympäristökriisistä

Interpolin entinen johtaja tuomittiin yli 13 vuodeksi vankeuteen Kiinassa – "Hän tunnusti rehellisesti kaikki rikolliset tosiasiat"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.