Suomalaisopiskelija Pietarista: Kaupungin liikenne on täysin kaaoksessa

Pietarin keskusta oli kuuden maissa Suomen aikaa täysin tukossa autoliikenteestä ja kaduilla liikkuvista jalankulkijoista. Näin kertoo STT:lle Olli-Pekka Paajanen, joka on parhaillaan vaihto-opiskelijana Pietarissa Herzenin pedagogisessa yliopistossa.

– Tehnologitsheski Institutin metroasemalla on nyt kymmeniä hälytysajoneuvoja ja paljon poliiseja. Täällä näkyy myös sotilaspukuisia ihmisiä, Paajanen kertoo.

Kaupungin liikenne on täysin kaaoksessa, koska metro ei kulje.

Paajasen mukaan kaupungin keskustassa oli vielä viiden maissa Suomen aikaa epätietoinen tunnelma ja taivaalla myös pörräsi helikoptereita ja poliisin erikoisjoukkoja oli ainakin Sennaja Ploshtshadin metroasemalla.

– Kukaan ei vielä oikein tarkalleen tiedä, mitä on tapahtunut. Ihmiset soittelevat toisilleen ja kyselevät, ovatko he kunnossa, Paajanen sanoo.

Pietarin kaikki metrolinjat on suljettu, joten ihmisiä on runsaasti liikkeellä jalan. Venäläiset ovat kuitenkin kehottaneet Paajasta välttämään liikkumista kaduilla.

 

Tiukat turvatoimet arkea

 

Paajanen oli iskun sattuessa yliopistolla.

– Sitten alkoi viestimylläkkä, ja alkoi vaikuttaa siltä, että jotain suurta on tapahtunut.

Terrori-iskun jälkeen kaupungissa pääsi liikkumaan jalan, mutta hälytysajoneuvoja on liikkeellä paljon. Pietarissa on normaalioloissakin tiukka kontrolli ainakin metroasemilla.

– Asemilla on metallinpaljastimet, ja minunkin reppuni on tarkistettu pari kertaa, Paajanen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Silminnäkijä Pietarin terrori-iskusta: "Kuului korviahuumavaa pamaus"