Sveitsissä ulkomaalaiselle työntekijälle maksetaan eniten

Uutistoimiston Bloombergin mukaan ulkomailta töitä etsivän kannattaa suunnata Sveitsiin. Bloombergin mukaan Sveitsissä ulkomaalaisten työntekijöiden palkat ovat maailman parhaat. Bloombergin uutinen perustuu HSBC:n tutkimukseen.

Ulkomaalaisen työntekijän keskimääräinen vuosiansio on HSBC:n mukaan Sveitsissä yli 180 000 dollaria eli yli 170 000 euroa. Sveitsin palkat huitelevat reilusti kansainvälisen keskiarvon yläpuolella. Tutkimuksen mukaan ulkomaalaiselle työntekijälle maksetaan keskimäärin hieman alle 100 000 dollaria eli 95 000 euroa vuosipalkkaa.

Sveitsiin kannattaa lähteä töiden perässä, koska ulkomaalaisille maksetaan maassa hyvää palkkaa, mutta myös siksi, että Sveitsin työkulttuuri on kehuttu.

Bloombergin mukaan Sveitsi on järkevä siirto myös urakehityksen kannalta, sillä Sveitsistä hankittua työkokemusta arvostetaan kansainvälisesti.

Sveitsissä ulkomaalainen saa nauttia huikeasta palkasta, mutta myös korkeista elinkustannuksista. Ruoka ja terveydenhuolto on maassa kallista, lisäksi ulkomaalaiset työntekijät eivät ole olleet tyytyväisiä sosiaaliseen elämäänsä Sveitsissä.

Ulkomaalainen työvoima saa muhkeaa palkkaa myös Hong Kongissa, Intiassa, Singaporessa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Siitä huolimatta Bloombergin listaus kertoo, että Saksa ja Ruotsi ovat Sveitsin jälkeen järkevimmät maat ulkomaalaisille työntekijöille kokonaisuuden kannalta.

Saksan ja Ruotsin hyvät puolet ovat muun muassa työturvallisuus, uranäkymät sekä työn ja vapaa-ajan tasapaino. Vaikka Saksassa tai Ruotsissa ulkomaalainen ei rikastukaan kuten isojen palkkojen maissa, ovat muut asiat työntekijän kannalta kunnossa.

Lähde: Bloomberg

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.