Syyria ja Iran vannovat taistelun jatkuvan

Syyrian presidentti Bashar al-Assad uhoaa murskaavansa vihollisensa ja puhdistavansa Syyrian "terroristeista". Syyrian uutistoimiston Sanan mukaan al-Assad antoi uhkauksensa, kun hän tapasi Iranin lähettilään Damaskoksessa.

Iranin lähettiläs Saeed Jalili vakuutti, että Iran seisoo al-Assadin hallinnon rinnalla. Shiiaenemmistöinen Iran ja shiialaisten alaviittien hallitsema Syyria ovat läheisiä liittolaisia.

Al-Assad esiintyi ensi kertaa julkisuudessa kahteen ja puoleen viikkoon, kun Syyrian valtiollinen televisio näytti kuvaa hänen ja Jalilin tapaamisesta. Syyriassa on huhuttu, että presidentti olisi haavoittunut kapinallisten iskussa.

Iran on syyttänyt Turkkia ja Persianlahden maita Syyrian opposition aseistamisesta. Iranin vallankumouskaartin komentaja Hassan Firouzabadi sanoi eilen, että Turkki, Qatar ja Saudi-Arabia ovat syypäitä Syyrian väkivaltaisuuksiin.

Turkki on tuominnut Firouzabadin lausunnon.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan Syyriassa on vakava pula lääkkeistä. Lääkkeiden puute aiheuttaa yhä enemmän kuolemia maassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.