Syyrian valtiollinen media: Armeijan lentokentälle tehty ilmaiskuja – useita kuollut ja haavoittunut

Syyrian valtiollisen median mukaan Syyrian armeijan lentokentälle on tehty ilmaiskuja. Syyrian valtiollisen Sana-uutistoimiston mukaan useita ohjuksia on osunut Tayfurin lentokentälle.

Myöhemmin uutistoimisto kertoi, että iskuissa on kuollut ja haavoittunut useita ihmisiä, muttei kertonut mitään lukuja. Uutistoimisto ensin myös kertoi, että iskuista epäillään Yhdysvaltoja. Myöhemmin uutistoimisto kuitenkin poisti syytökset, uutistoimisto AFP kertoo.

Pentagon on kommentoinut asiaa sanomalla, ettei Yhdysvallat tällä hetkellä tee iskuja Syyriassa.

– Me kuitenkin seuraamme tarkasti tilannetta ja tuemme diplomaattisia keinoja, joilla yritetään saada Syyriassa tai muualla kemiallisia aseita käyttävät vastuuseen, Pentagonin tiedottaja sanoi.

Tayfurin lentokenttä sijaitsee Homsin maakunnassa.

Epäilty kaasuisku tuomittu voimakkaasti

Syyrian valtiollinen uutistoimisto raportoi iskuista reilu vuorokausi sen jälkeen, kun Syyrian Itä-Ghoutassa raportoitiin tapahtuneen kaasuisku. Epäilylle iskulle ei ole saatu puolueetonta vahvistusta.

Muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tuominnut jyrkin sanoin epäillyn iskun.

– Syyriassa monia on kuollut järjettömässä kemiallisessa iskussa, mukaan lukien naisia ja lapsia. Alue, jossa hirmuteko on tehty, on eristetty ja Syyrian armeijan piirittämä, ja ulkomaailmasta alueelle ei pääse mitenkään, Trump kirjoitti tviitissään.

– Presidentti (Vladimir) Putin, Venäjä ja Iran ovat vastuullisia tuestaan raakalaiselle Assadille, Trump jatkaa viitaten Syyrian presidenttiin Bashar al-Assadiin.

Trump myös keskusteli epäillystä iskusta ranskalaisen virkaveljensä Emmanuel Macronin kanssa. Puhelun jälkeen julkaistun Valkoisen talon tiedotteen mukaan presidentit vannoivat reagoivansa tapahtuneeseen yhdessä ja voimakkaasti.

– Molemmat johtajat tuomitsevat kauhean kemiallisen iskun Syyriassa ja ovat yhtä mieltä siitä, että Assadin hallintoa täytyy vaatia vastuuseen jatkuvista ihmisoikeusloukkauksista, tiedotteessa sanottiin.

USA teki viime vuonna iskun Syyrian armeijan kentälle

Yhdysvallat on aiemmin tehnyt ohjusiskun Syyriaan kostona kaasuiskusta. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump määräsi viime vuoden huhtikuussa suuren ohjusiskun Syyriaan kostoksi Khan Sheikhunin kaasuiskusta. Yhdysvallat ampui 59 Tomahawk-ohjusta Shayratin lentokentälle. Yhdysvallat uskoo, että tuhoisa kemikaalihyökkäys tehtiin tältä kentältä.

Khan Sheikhunin kaasuiskussa 4. huhtikuuta viime vuonna kuoli lähes 90 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pentagon: Yhdysvallat ei tee tällä hetkellä iskuja Syyriassa

Ihmiset tukehtuivat kuoliaiksi: epäilyt kaasuiskusta eivät yllätä suomalaisasiantuntijaa