Syyrian valtiollisen uutistoimiston lähde: Syyrian ilmapuolustus on ampunut alas Israelin ohjuksia

Syyrian ilmapuolustus on ampunut alas Israelin ohjuksia myöhään perjantaina, kertoo sotilaslähde Syyrian valtiolliselle uutistoimisto Sanalle. Lähteen mukaan Syyria onnistui pysäyttämään suurimman osan Israelin sotilaslentokoneista ampumista ohjuksista. Lähteen mukaan ainoastaan liikenneministeriön varasto Damaskoksen lentokentällä sai osuman.

Syyrian sotaa tarkkailevasta Syrian Observatory for Human Rights -järjestöstä sanotaan, että kaksi Iranin joukkojen ja Hizbollah-liikkeen sotilastukikohtaa ovat olleet iskujen kohteena.

Järjestön mukaan alueet ovat lähellä lentokenttää Kiswehin alueella eteläisessä Damaskoksessa.

Israel on useasti aiemminkin pommittanut Syyriaa. Israel on aikaisemmin pommittanut Syyriassa kohteita, joiden se sanoo olevan yhteydessä Iraniin tai Iranin tukemaan libanonilaiseen Hizbollah-järjestöön.

Syyrian hallinto kertoi myös joulukuun lopussa ampuneensa alas Israelin ohjuksia lähellä pääkaupunkia Damaskosta. Syyrian valtion uutistoimisto Sana kertoi armeijan ilmatorjunnan pudottaneen ohjuksia, joita israelilaislentokoneet olivat ampuneet Libanonin ilmatilasta. Israel puolestaan sanoi tuolloin suojelleensa itseään ilmatorjuntatulelta.

Armeijan mukaan kolme sotilasta haavoittui ja ammusvarasto vaurioitui.

Israelin armeija kertoi tiedotteessaan joulukuussa, että sen ilmapuolustusjärjestelmä laukesi, kun Syyriasta ammuttiin ilmatorjuntaohjus. Kukaan israelilainen ei haavoittunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.