Syyttäjät: Trumpin ex-kampanjapäällikkö Manafort toimi paatuneesti ja röyhkeästi

Yhdysvalloissa liittovaltion syyttäjät ovat julkaisseet 800-sivuisen kirjelmän presidentti Donald Trumpin entisen kampanjapäällikön Paul Manafortin toimista, kertovat mediat. Washington Postin mukaan syyttäjät eivät ota kantaa Manafortin ansaitsemaan rangaistukseen mutta huomauttavat, että vastaavista rikoksista tuomitaan liittovaltion ohjeistuksen mukaan 17–22 vuoden vankeuteen.

Syyttäjien mukaan Manafort, 69, rikkoi lakia röyhkeästi ja toistuvasti, osoitti paatuneisuutta rikosten tekemisessä eikä vaikuttanut katuvan mitään. He huomauttavat, että Manafort syyllistyi rikoksiin vielä silloinkin, kun oli vapautettuna takuita vastaan. Syyttäjät suosittavatkin, ettei Manafortin yhteistyötä tutkinnan kanssa luettaisi hänen hyväkseen tuomiota julistettaessa.

Manafort on syytteessä sekä Washingtonissa että Virginiassa, jossa tuomio langetetaan ensin.

Kirjelmää käytetään osana oikeusjutun rakentamista Manafortia vastaan.

Osa erikoissyyttäjä Muellerin tutkintoja

Manafort sai viime elokuussa tuomion useista talousrikoksista mutta joutuu vielä uudelleen oikeuden eteen. Hän on jäänyt kiinni valehtelusta niin sanotussa Venäjä-tutkinnassa.

Manafort-tutkinta on osa erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkimuksia. Mueller tutkii Venäjän sekaantumista vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja sitä, juonitteliko Trumpin kampanjakoneisto Venäjän kanssa.

Manafort sitoutui syyskuussa avustamaan Muellerin tutkintaa lyhyemmän tuomion toivossa. Muellerin tiimi kuitenkin kertoi marraskuussa Manafortin valehdelleen tutkinnassa.

Manafort on ollut telkien takana heinäkuusta lähtien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.