Tämän tiedämme Britannian vaaleista: Konservatiivit jää 8 paikan päähän enemmistöstä

Britanniassa pääministeri Theresa Mayn konservatiivipuolue jää kahdeksan paikan päähän enemmistöstä Britannian parlamentin alahuoneessa, käy ilmi BBC:n uusimmasta vaaliennusteesta. Konservatiivit saavat ennusteen mukaan 318 ja työväenpuolue 267 paikkaa. Tämä tarkoittaisi konservatiiveille 13 paikan menetystä ja työväenpuolueelle 35 uutta paikkaa.

Liberaalidemokraateille brittiäänestäjät suovat ennusteen mukaan 11 ja Skotlannin kansallispuolue SNP:lle 24 paikkaa. Itsenäisyyspuolue Ukip olisi jäämässä ilman edustajaa, eli menettämässä ainokaisen paikkansa.

Sisäministeri voitti vaalipiirissään täpärästi

Britannian sisäministeri Amber Rudd on pitänyt vaalipiirinsä hyppysissään, vaikka voitto menikin erittäin täpärälle. Konservatiivien Rudd oli hävitä työväenpuolueen ehdokkaalle vaalipiirissään Hastings & Ryessa. Täpärästä tuloksesta järjestettiin uudelleenlaskenta.

Ruddin voitosta kertoi Guardian.

Oppositiojohtaja Corbyn tahtoo pääministeri Mayn eroavan: "Menettänyt äänet ja itseluottamuksensa"

Britanniassa oppositiojohtaja, työväenpuolueen Jeremy Corbyn katsoo, että pääministeri Theresa Mayn olisi aika erota. Corbynin mukaan May on menettänyt ääniä, parlamenttipaikkoja ja itseluottamuksensa. Sen tulisi Corbynin mukaan riittää syyksi eroon.

Corbyn piti puheen voitettuaan oman vaalipiirinsä tuen parlamenttivaaleissa selvin luvuin.

Britannian parlamenttivaalien ääntenlaskennan edetessä on alkanut vaikuttaa yhä vahvemmin siltä, että Mayn konservatiivit menettää enemmistönsä parlamentin alahuoneessa.

May jatkoi puhetta vakaudesta

May ei ole vastannut erospekulaatioihin. Hän puhui lyhyesti yöllä ääntenlaskennan edetessä Maidenheadissa, missä hän voitti alueen äänestäjien tuen.

Puheessaan May korosti maansa tarvitsevan ensisijassa vakautta. Vakaus ja varmuus olivat myös Mayn kampanjan avainsanoja.

May sanoi, että mikäli hänen konservatiivipuolueensa voittaa eniten ääniä ja parlamenttipaikkoja vaaleissa, puolueen velvollisuus on varmistaa, että Britannia saa kaipaamaansa vakautta.

 

Pian nähdään, pystyykö Britannia edes aloittamaan brexit-neuvotteluita

Konservatiivilähteet Guardianille: Pääministeri May ei aio erota

Ekonomisti: Vaalituloksen talousvaikutukset rajautuvat luultavasti Britanniaan

Vaalitulos kolaus Skotlannin itsenäisyydestä haaveileville

Äänenlasku lähes valmis

Pääministeri Sipilä: Brexit-neuvottelujen alku voi viivästyä