Takaa-ajaja kertoo ampujan viimeisistä hetkistä

Kaksi paikallista asukasta jahtasi Teksasin kirkkoampujaa tämän paetessa tekopaikalta. Ainakin 26 ihmistä kuoli, kun aseistautunut mies käveli sisään baptistikirkkoon kesken jumalanpalveluksen ja avasi tulen kohti seurakuntalaisia Sutherland Springsissä Teksasissa lähellä San Antoniota.

KSAT-televisiokanavan haastattelema Johnnie Langendorff kertoo olleensa ajamassa kirkon ohi, kun hän huomasi aseistautuneen miehen pakenevan paikalta toinen mies perässään.

Kirkon naapurissa asuva mies oli ampunut ammuskelijaa takaisin, jolloin epäilty ampuja pudotti aseensa ja lähti pakoon. Naapuri seurasi häntä ase kädessä nousten Langendorffin auton kyytiin ja pyytäen apua takaa-ajoon.

Miehet ajoivat perässä, kun ampuja pakeni kovaa vauhtia paikalta valtatietä pitkin. Samaan aikaan poliisit olivat matkalla vastakkaiseen suuntaan kirkolle.

Langendorffin mukaan ampuja menetti lopulta ajoneuvonsa hallinnan ja kolaroi. Hän kertoo mukaansa nousseen miehen kävelleen tämän jälkeen aseen kanssa ampujan autolle. Langendorffin mukaan ampuja ei ollut tässä vaiheessa enää liikkunut. Miehet vartioivat ampujaa, kunnes poliisi saapui paikalle 5-7 minuuttia myöhemmin.

Ampuja kuoli, mutta toistaiseksi on epäselvää menettikö hän henkensä kolarissa, ampuiko hän itsensä vai kuoliko hän häntä jahdanneen paikallisen asukkaan luoteihin.

Lähde: AP

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

USA:ssa ainakin 26 kuollut verilölyssä kirkossa – Epäilty oli median mukaan saanut potkut ilmavoimista

Uusimmat

Ulkomaat

Kreikan tulvissa on kuollut viisi ihmistä – joet tulvivat yli äyräidensä

Virallisen ovensuukyselyn mukaan Lukashenko saisi presidentinvaaleissa lähes 80 prosentin kannatuksen – Valko-Venäjän äänestyspaikoilla pitkiä jonoja

Moottoripyörällä liikkuneet asemiehet tappoivat Nigerissä kuuden ranskalaisturistin ja kahden paikallisen seurueen

Yhdysvalloissa ylittyi 5 miljoonan vahvistetun koronatartunnan rajapyykki, Uusi-Seelanti sinnitellyt jo sata päivää ilman tartuntoja

Suomalaistutkijat: Lupaus uusista vaaleista ei pura Beirutin jännitteitä, tarvetta myös kansainväliselle painostukselle – "Ilmapiiri on sekoitus totaalista väsymystä ja vihaa"

Öljyntorjunta Mauritiuksella ei ota onnistuakseen – oppositio vaatii jo ministereiden eroa vitkuttelun vuoksi

Protestit yltyvät jälleen Libanonissa, poliisi käyttänyt kyynelkaasua

Uudessa-Seelannissa sata päivää vailla koronatartuntoja, mutta terveysviranomaiset varoittelevat itsetyytyväisyyden vaaroista

Mediat: Satoja loukkaantunut Beirutin mielenosoituksissa, liikkeellä jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä

WSJ: Twitter liittyi Tiktok-kilpaan, alustavat keskustelut yhdistymisestä käynnissä – Microsoft edelleen kärkikosija

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.