Tanskalaismedia: Useita ihmisiä on kuollut junaonnettomuudessa Ison-Beltin sillalla

Tanskassa Ison-Beltin sillalla junaonnettomuudessa on kuollut kuusi ihmistä, kertoo junayhtiö DSB. TV 2/Fyn -televisio kertoi aiemmin, että Kööpenhaminaan matkalla ollut matkustajajuna joutui jarruttamaan rajusti, kun siihen oli osunut vastaantulevan tavarajunan katosta irronneita osia.

Onnettomuuden tarkka syy ei ole vielä tiedossa. Tanskan poliisi tiedottaa tilanteesta lisää myöhemmin päivällä.

Läheiseen Nyborgin urheilukeskukseen on perustettu evakuointikeskus niille junan matkustajille, jotka eivät ole loukkaantuneet. Paikalle on hälytetty myös kriisipsykologeja.

Turma sattui aamulla puoli kahdeksalta paikallista aikaa. Matkustajajunassa oli 131 matkustajaa ja kolme henkilökunnan jäsentä. Kaikki kuolonuhrit ovat ilmeisesti matkustajia. Loukkaantuneiden määrää ei ole toistaiseksi vahvistettu.

Ison-Beltin silta suljettiin onnettomuuden jälkeen kokonaan liikenteeltä mutta loppuaamupäivästä autoliikenne alkoi jälleen kulkea Själlannin suuntaan. Autoliikenne sillalla oli keskeytetty jo yöllä ennen onnettomuutta poikkeuksellisen kovan tuulen takia.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven kertoo Twitterissä välittäneensä osanottonsa onnettomuudesta Tanskan pääministeri Lars Lökke Rasmussenille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.