Tapah-taifuuni lähestyy Japania – satoja lentoja peruttu

Japanissa Tapah-taifuuni lähestyi sunnuntaina maan pääsaaren Honshun koillisrannikkoa tuoden mukanaan voimakkaita sateita ja myrskytuulia.

Japanin kansallisen televisiokanavan NHK:n mukaan yli 400 kotimaan lentoa on peruttu myrskyn vuoksi.

Tuulten nopeus on ollut puuskissa noin 45 metriä sekunnissa. Myrskyn uskotaan lähentelevän Nagasakin prefektuuria maanantain vastaisen yön aikana, kertoo Japanin ilmatieteen laitos. Japanissa on 47 valtionalaista hallintoaluetta eli prefektuuria.

Ilmatieteen laitos varoitti kovista sateista, tulvista ja mahdollisista maanvyörymistä maanantaina maan länsiosissa, kertoo Japan Today.

Myrskyn on määrä kulkea Japanin ja Korean välisen kanavan läpi, jonka jälkeen sen ennustetaan suuntaavan Japanin pohjoisosiin maanantaina. Myrskyn odotetaan tässä vaiheessa kuitenkin laantuvan.

Lento- ja junaliikenne kärsivät myrskystä

Japan Todayn mukaan taifuuni iski Okinawan saarelle perjantaina ja lauantaina. Noin 20 ihmistä on loukkaantunut lievästi myrskyn vuoksi. Myrsky keskeytti saaren lento- ja raideliikennettä.

Miyazakin alueella Nobeokan kaupungissa tornado vahingoitti ainakin yhtä taloa ja aiheutti lieviä vammoja kahdelle ihmiselle. Japan Todayn mukaan tornadon uskotaan olleen taifuunin seurausta.

Tuulten kova voima sinkosi myös rahtikontin sähköpylvääseen katkaisten sähköt osalta alueen juna-asemista.

Lähestyvä taifuuni herätti lehden mukaan pelkoa osissa Chiban prefektuuria, joka sijaitsee lähellä maan pääkaupunkia Tokiota. Chibaan iski taifuuni aiemmin tässä kuussa ja alue toipuu sen tuhoista edelleen. Tuolloin tuhoa aiheuttanut myrsky vahingoitti useita taloja ja sähkönjakelua.

Myrskyn vuoksi alueella oli laajoja sähkökatkoja, jotka herättivät keskustelun maan ikääntyvän infrastruktuurin tilasta. Raivaus- ja sähkötyöt jatkuivat osissa Chibaa vielä sunnuntaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Saksa kehottaa Kreikkaa ja Turkkia neuvottelemaan erimielisyyksistä ja välttämään yhteenottoa

Suomen valtiojohto huolissaan Valko-Venäjän tilanteesta

Tuore sopimus osoittaa, että arabimaiden rintama Israelin suhteen rakoilee – "Maan ei tarvitse tehdä enää palestiinalaisten suhteen myönnytyksiä"

EU-komission puheenjohtaja vaatii Valko-Venäjälle sanktioita – tehtaiden ja tuotantolaitosten lakot jatkuvat

Afganistanissa on aloitettu 400 taleban-vangin vapauttaminen

EU:n ulkoministerit järjestävät ylimääräisen kokouksen jännitteistä maailmalla – asialistalla muun muassa Valko-Venäjän tilanne

Yhdysvaltalaissuurlähettiläs: Israel ei ole hylännyt suunnitelmiaan liittää osia palestiinalaisalueista itseensä – Trumpin mukaan suunnitelma ei ole juuri nyt pöydällä

Uudessa-Seelannissa koronatartunnat levisivät Aucklandin keskittymästä kaupungin ulkopuolelle

Libanon julisti Beirutiin kahden viikon poikkeustilan – ihmisoikeusjärjestö pelkää mielenosoitusten tukahduttamista

Valkovenäläismies STT:lle: Valtion median toimittajat irtisanoutuvat ja tehtaat lakkoilevat historiallisessa protestiliikkeessä Valko-Venäjällä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.