Teksasin kirkkoampumisen uhrien joukossa useita lapsia – hyökkääjän motiivista ei tietoa

Teksasin kirkkoampumisen uhrien joukossa on useita lapsia, kertovat amerikkalaismediat. Kirkon pastori ja hänen vaimonsa olivat iskun aikaan matkoilla. Pariskunta on vahvistanut amerikkalaismedialle, että kuolonuhrien joukossa on heidän 14-vuotias tyttärensä.

Mediatietojen mukaan kirkossa kuoli myös muun muassa raskaana ollut nainen ja kolme hänen lapsistaan. Myös haavoittuneiden joukossa kerrotaan olevan useita lapsia.

Kaikkiaan ampumisessa kuoli ainakin 26 ihmistä. Kuolonuhrit ovat iältään 5–72-vuotiaita. Lisäksi parikymmentä ihmistä on haavoittunut, osa vakavasti.

 

Sivulliset lähtivät takaa-ajoon

 

Hyökkäys tapahtui paikallista aikaa sunnuntaina aamupäivällä baptistikirkossa Sutherland Springsin pikkukaupungissa lähellä San Antoniota.

Silminnäkijöiden mukaan tummiin vaatteisiin ja luotiliiviin pukeutunut mies ajoi kirkon luokse ja ryhtyi ampumaan kiväärillä. Epäilty aloitti ampumisen kirkon ulkopuolella, minkä jälkeen hän astui sisään ja avasi tulen kohti seurakuntalaisia.

Kun mies oli poistumassa kirkosta, lähistöllä asuva mies ampui takaisin, jolloin epäilty pudotti aseensa ja lähti pakenemaan autollaan. Mies ja ainakin yksi toinen silminnäkijä lähtivät omilla autoillaan epäillyn perään.

– Tein sen, mitä minusta piti tehdä. Kuulin, että oli tapahtunut ampuminen. Lähdin takaa-ajoon, tein niin kuin minusta oli oikein, yksi miehistä kertoi paikalliselle Fox San Antonio -uutiskanavalle.

Poliisi löysi epäillyn kuolleena autostaan, mutta toistaiseksi on epäselvää, ampuiko epäilty itsensä vai kuoliko hän jonkun muun luoteihin. CNN:n haastatteleman poliisilähteen mukaan miehen autosta löytyi useita aseita. Ei ole tiedossa, oliko epäillyn tarkoitus tehdä enemmän iskuja.

 

Epäilty ampuja oli saanut potkut ilmavoimista

 

Amerikkalaismedian mukaan epäilty ampuja oli 26-vuotias valkoinen mies, jonka kerrotaan asuneen San Antoniossa ja olleen naimisissa.

Mies oli vuonna 2012 tuomittu sotaoikeudessa vaimonsa ja lapsensa pahoinpitelystä. Hänet vangittiin vuodeksi ja erotettiin ilmavoimista.

Viranomaiset eivät ole vielä kommentoineet julkisuudessa ampujan mahdollisia motiiveja. Rasistisesta rikoksesta ei vaikuttaisi olevan kyse, sillä kirkon Facebook-sivun kuvissa näkyvät seurakuntalaiset ovat valkoisia kuten epäiltykin.

Kaksi vuotta sitten Yhdysvalloissa kuoli ihmisiä kirkkoampumisessa Etelä-Carolinan Charlestonissa, jossa valkoisen rodun ylivallan kannattaja avasi tulen kohti mustia seurakuntalaisia.

 

Trump: Kyse mielenterveysongelmista, ei aseista

 

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kutsunut kirkkoampumista pahuuden teoksi.

Trumpin mukaan ampumisesta ei kuitenkaan voi syyttää aseita. Presidentti sanoi, että teon takana on mielenterveysongelmia, joita on hänen mukaansa Yhdysvalloissa paljon.

– (Ampuja) on ollut hyvin häiriintynyt yksilö, Trump sanoi.

Trump vierailee parhaillaan Japanissa. Presidentti on luvannut Texasille ja tekoa tutkiville viranomaisille hallintonsa täyden tuen.

Toisin kuin New Yorkin viimeviikkoisen terrori-iskun jälkeen, Trump ei ottanut puheeksi mahdollisia toimia, joilla kansalaisten turvallisuutta voitaisiin parantaa. Tuolloin iskun tekijä oli maahanmuuttaja, ja Trump alkoi heti puhua maahanmuuttopolitiikasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sheriffi: Teksasin uhreilla ei ollut mitään mahdollisuutta paeta

Takaa-ajaja kertoo ampujan viimeisistä hetkistä

Epäillyn ampujan eno NBC:lle: "En olisi ikimaailmassa voinut uskoa, että Devin kykenee tällaiseen"

Uusimmat

Ulkomaat

Yhdysvallat: Israel ei ole hylännyt suunnitelmiaan liittää osia palestiinalaisalueista itseensä

Britannia ottaa uudelleen käyttöön karanteenin Ranskasta ja Hollannista tuleville – arvioiden mukaan Ranskassa lomailee puoli miljoonaa brittiä

Libanon julisti Beirutiin kahden viikon poikkeustilan – ihmisoikeusjärjestö pelkää mielenosoitusten tukahduttamista

Valkovenäläismies STT:lle: Valtion median toimittajat irtisanoutuvat ja tehtaat lakkoilevat historiallisessa protestiliikkeessä Valko-Venäjällä

Presidentti Trumpin yllätysilmoitus: Israel ja Arabiemiraatit sopivat suhteidensa normalisoimisesta

Ranska lisäsi sotilasvoimaansa Välimerellä Kreikan ja Turkin kiistelyn takia

Tutkimus: Koronaa on yritetty hoitaa esimerkiksi metanolilla ja kamelin virtsalla – yli 800 ihmistä kuollut ja tuhansia joutunut hoitoon alkuvuonna väärän tiedon takia

Venäläismedia kertoo huhuista, joiden mukaan presidentti Lukashenko valmistelee kiireistä esiintymistä kansalaisille – vahvistamaton tieto peräisin viestisovelluksesta

Brasilian Paranan osavaltio pääsi sopimukseen koronarokotteesta Venäjän kanssa

Kreikan Khiosin saaren turvapaikanhakijoiden vastaanottoleirillä ensimmäinen koronavirustartunta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.