Texasin kuvernööri: Tilanne on huono ja pahenee yhä – Houstonissa kadut ovat muuttuneet joiksi

Yhdysvalloissa tilanne myrskyn moukaroimalla Texasin rannikkoalueella on huono ja pahenee edelleen rankkasateiden piiskatessa Houstonia ja sen läheisiä alueita, sanoo Texasin kuvernööri Greg Abbott.

Hän ei anna lukuja kuolonuhreista. Tähän mennessä kahden ihmisen on vahvistettu saaneen surmansa nyt jo trooppiseksi myrskyksi laantuneen Harveyn jäljiltä.

Yhdysvaltain kansallisen ilmatieteen laitoksen mukaan Houstonissa on vuorokauden aikana satanut vettä yli 60 senttiä, ja tulvien uskottiin vain pahenevan.

– Nyt olemme tekemisissä tulvien aiheuttamien vahinkojen kanssa Houstonin alueella, Abbott sanoi Fox News Sunday -ohjelmassa.

Myönteistä Abbottin lausunnossa oli se, että alueen öljyteollisuus, muun muassa puolet Yhdysvaltain öljynjalostamokapasiteetista, oli valmistautunut hyvin myrskyn varalta.

Abbott myös kiitteli presidentti Donald Trumpia, joka julisti Harveyn takia nopeasti hätätilan.

 

Kiitotiet veden peitossa

 

Yli kahden miljoonan asukkaan Houstonissa kadut ovat muuttuneet nopeasti liikkuviksi joiksi. Ylikuormitetut pelastuslaitokset ovat kehottaneet ihmisiä siirtymään korkeammille paikoille tai kiipeämään talojen katoille, jotta heidät voisi nähdä pelastuskoptereista. Sen sijaan ihmisiä varoitettiin menemästä talojen ullakoille, koska siellä he saattavat jäädä loukkuun.

– Jos talonne korkein kerros muuttuu vaaralliseksi, menkää katolle, Houstonin pelastuslaitos neuvoi tiedotteessaan.

Toinen Houstonin lentoasemista, Hobby International, ilmoitti kaikkien lentojen perumisesta, koska kiitotiet ovat veden peitossa. Sen sijaan toinen lentoasema, George Bush, toimii rajoitetusti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Houstonin tulvalla ei vaikutusta Finnairin lentoihin: "Emme lennä Texasiin"

Texasissa Harvey-myrsky aiheuttanut tulvia – ihmiset paenneet ullakoille Houstonissa

Texasia odottavat rankkasateiden aiheuttamat tulvat