Tillerson ei lähetä korkeimpia virkamiehiään Intiaan yrittäjyyskokoukseen – lähteiden mukaan syynä Ivanka Trump

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson ei aio lähettää korkeimpia virkamiehiään Intiaan ensi viikolla alkavaan yrittäjyyskokoukseen. Uutiskanava CNN:n lähteiden mukaan syynä on, että Intiaan lähetettävän delegaation johdossa on presidentti Donald Trumpin Ivanka-tytär. Lähteiden mukaan Tillerson ja hänen tiiminsä eivät halua antaa tukeaan Ivankalle. Matka on Ivankan tähänastisista edustustehtävistä korkein.

Yhden lähteen mukaan Tillerson ja ministeriön korkeimmat virkamiehet ovat lisäksi vaatineet hyväksyttäväkseen kaikki matkan yksityiskohdat.

– Tämä on jälleen yksi särö Valkoisen talon ja ulkoministeriön välillä, vaikka Rex Tillerson ei tarvitse enempää ongelmia presidentin kanssa, yksi lähteistä sanoi CNN:lle.

Valkoinen talo on määrännyt Tillersonin leikkaamaan ministeriön menoja, mutta lähteiden mukaan säästöt eivät ole pääsyy korkeiden virkamiesten poisjäämiseen.

– Rex (Tillerson) ei pidä siitä, että hän on maamme johtava diplomaatti ja Jared (Kushner) ja nyt Ivanka ovat astuneet hänen ylitseen jo pitkään, yksi lähde sanoi.

Tämän vuoden kokouksen teemana on naisyrittäjien tukeminen. Ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert kommentoi CNN:lle, että ministeriö on sitoutunut tukemaan naisten taloudellista vaikutusvaltaa ja yrittäjyyttä. Nauertin mukaan kokous on ensisijainen tilaisuus osoittaa kyseisten teemojen tärkeys.

Tillerson on toiminut Yhdysvaltain ulkoministerinä vuoden alusta lähtien.