Toistasataa evakuoitu merihätään joutuneelta risteilyalukselta Norjan rannikolla – operaatiota on tarkoitus jatkaa läpi yön, kolme loukkaantunut vakavasti

Norjan rannikolla merihätään joutuneelta risteilyalukselta evakuoidaan lähes 1  300:aa ihmistä, kertoo poliisi norjalaislehti VG:lle. Lehden mukaan aluksessa on moottorivika, ja se on joutunut myrskyn keskelle.

Norjalaismedian mukaan iltayhdeksältä Suomen aikaa toistasataa ihmistä oli saatu tuotua turvallisesti maihin helikopterikyydillä. Norjan yleisradion NRK:n mukaan kolme evakuoitua on loukkaantunut vakavasti. Lisäksi muutamaa evakuoitua on käytetty sairaalassa.

Ilmeisesti aluksella olevan matkustajan Twitterissä julkaisemalla videolla näkyy, kuinka huonekalut liukuvat pitkin lattioita laivan keinuessa ja katosta irtoaa osia, jotka putoavat ihmisten päälle.

Evakuointeja on tarkoitus jatkaa läpi yön.

Sää erittäin huono ja alue karikkoinen

Trondheimin lounaispuolella Romsdalin edustalla ankkurissa nyt oleva Viking Sky -alus lähetti hätäviestin ja pyysi apua iltapäivällä. Sittemmin alus on saanut toisen moottoreistaan toimimaan, ja tilanne on hallinnassa.

Sää alueella on erittäin huono kovan tuulen vuoksi. Paikalle on lähetetty useita pelastushelikoptereita ja -aluksia, kertoo NRK. Evakuointioperaation odotetaan kestävän kauan.

Meri on alueella karikkoinen, ja sinne on uponnut aikojen saatossa useita laivoja.

Merihätään joutunut alus oli matkalla Tromssasta Stavangeriin. Valtaosa sen matkustajista on yhdysvaltalaisia tai brittejä. Alus on rekisteröity Bergeniin.

Suomalaiskomentaja: Niin kauan kuin konevika on ainut ongelma, tilanne on kohtuullinen

Suomenlahden merivartioston komentaja pitää Norjan rannikolla käynnissä olevaa pelastusoperaatiota erittäin vaativana. Komentaja Tom Hanénin mukaan pelastusoperaatio kestää helposti yli vuorokauden, jos evakuoinnit joudutaan tekemään yksitellen helikoptereilla.

Yli 20 metriä sekunnissa puhaltava tuuli vaikeuttaa pelastusoperaatiota. Hanén kuitenkin muistuttaa, että meripelastajille ihmisten pelastaminen helikoptereihin on perustyötä.

Hanénin mukaan karille ajautuminen tai kallistuma tekisi tilanteesta huomattavasti vaarallisemman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Britannian hallitus syyttää venäläisten toimijoiden yrittäneen häiritä viime vuoden parlamenttivaaleja

EU-tuomioistuin mitätöi Yhdysvaltain ja EU:n datasiirtosopimuksen yksityisyyssuojahuolien takia

Armenian ja Azerbaidzhanin välillä tykistötulta ja yöllisiä hyökkäysyrityksiä, useita sotilaita kuollut

Useita tunnettuja Twitter-tilejä kaapanneilla rikollisilla vaikutti olevan kiire muuttaa pääsyoikeutensa rahaksi – tietoturva-asiantuntijan mukaan pörssikurssien manipulointi tai käyttäjien laitteiden kaappaaminen olisi vaatinut enemmän aikaa

Koronavirus horjuttaa Valko-Venäjän itsevaltaisen presidentin valtaa yllättävällä tavalla

Siperian lämpöaalto oli lähes varmasti ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen seurausta, sanoo tutkijaryhmä

Yhdysvalloissa jälleen uusi huippuluku koronatartunnoissa – lähes 67  700 tartuntaa vuorokaudessa

USA:n korkeimman oikeuden tuomari Ginsburg pääsi kotiin sairaalahoidosta

Twitterissä vaikuttaa olevan meneillään laaja hakkerointi tunnetuilla tileillä – kohteina esimerkiksi Barack Obama ja Bill Gates

Korona sai aikaan muovijätepandemian – luonnonsuojelija löysi jo helmikuussa kymmeniä maskeja autiolta rannalta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.