Toronto Raptorsin voittojuhlassa ammuttu – neljällä vammoja

Torontossa Kanadassa neljä ihmistä on haavoittunut ampumisessa NBA-koripallojoukkue Toronto Raptorsin mestaruusjuhlassa. Poliisin mukaan haavoittuneiden vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Toronton poliisijohtaja Mark Saunders sanoo, että kolme ihmistä on otettu kiinni. Ampuminen tapahtui Nathan Phillipsin aukiolla, jossa suuri joukko oli kokoontunut juhlimaan Raptorsin mestaruutta.

Poliisijohtajan mukaan ampuminen vaikutti vain pieneen joukkoon ihmisiä muutoin riemukkaassa juhlinnassa. Hänen mukaansa suuri enemmistö ei edes huomannut ampumista.

Paikalla oli juhlimassa yli miljoona ihmistä. Toronto Raptors voitti tällä kaudella ensimmäistä kertaa NBA-mestaruuden sen 24-vuotisen NBA-historian aikana.

Voitonjuhlat alkoivat kymmeneltä ja Raptorsin pelaajat saapuivat paikalle kahden jälkeen. Pelaajat tulivat paikalle odotettua myöhemmin, sillä väentungos oli tukkinut tiet.

Joukkue saapui paikalle kaksikerroksisilla avolavabusseilla.

Paikalla juhlissa oli puhumassa myös Kanadan pääministeri Justin Trudeau.

NBA-mestaruus meni ensi kertaa Yhdysvaltojen ulkopuolelle

Pääseremonia keskeytettiin hetkeksi ampumisen takia, jotta joukolle voitiin kertoa, että paikanpäällä oli hätätilanne. Pian tämän jälkeen juhlallisuuksia kuitenkin jatkettiin.

Pormestari John Tory sanoo olevansa pettynyt ja varma, ettei ole ainoa, jota vihastuttaa se, että kuka tahansa voi kantaa asetta ja ladata sen muutoin iloisessa juhlassa.

–  Haluan kunnioittaa ja kiittää miljoonia muita ihmisiä, jotka iloisesti ja rauhallisesti juhlivat rakastettua Toronto Raptorsia, hän sanoo.

Toronto Raptors voitti viime viikolla finaalisarjan voitoin 4–2. Toronto löi hallitsevan mestarin Golden State Warriorsin ratkaisevassa ottelussa 114–110. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun NBA-mestaruus menee Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Mestaruus oli tarjolla kanadalaisjoukkueelle jo finaalisarjan viidennessä ottelussa, mutta tuolloin Golden State onnistui nappaamaan vierasvoiton.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.