Trooppinen hirmumyrsky Zorba lähestyy Kreikan saaria

Kreikassa varaudutaan voimakkaisiin tuuliin, kun trooppisen hirmumyrsky Zorban ennustetaan voimistuvan ykköstason hurrikaaniksi. Välimerellä voimistuvaa hirmumyrskyä kutsutaan Medikaaniksi, mutta se on hurrikaania ja taifuunia vastaava.

Zorban on ennustettu liikkuvan lauantaina kohti Kreetaa ja muita Egeanmeren saaria. Meteorologian keskus on antanut alueella vakavan varoituksen. Myrsky jatkaa ennustusten mukaan sunnuntaina Turkkiin.

Myrsky voi tuoda Kreikan eteläisille saarille tulvimista, sillä vettä voi tulla jopa 100–150 millimetriä. Lauttaliikenne Ateenasta Kreikan saarille on ollut jo pari päivää keskeytetty, mutta yhtiöt ovat osin jatkaneet liikennöintiään, kertoo CNN. Useita lentoja on peruttu kovien tuulten vuoksi.

Ateenassa monet koulut olivat suljettuina jo perjantaina. Ihmisiä on kehotettu välttämään viikonlopun aikana tarpeetonta matkustamista, kertoo Deutsche Welle.

CNN:n mukaan Välimerellä esiintyy medikaaneja vain kerran tai kahdesti vuoden aikana. Otollisin aika on syys-lokakuussa, kun meren pintalämpötilat ovat vielä lämpimiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.