Trump CBS-kanavalla: Odotukset matalalla Putinin tapaamisesta

– Odotukseni ovat vähäiset, sanoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Helsingin kokouksesta CBS-kanavan Evening News -ohjelmassa, joka lähetettiin sunnuntaina.

Trump myös puolusti päätöstään tavata Venäjän presidentti Vladimir Putin. Yhdysvaltain demokraattipuolueen johtohahmot vaativat kokouksen perumista sen jälkeen, kun erikoissyyttäjä Robert Mueller nosti syytteet 12:ta Venäjän armeijan tiedustelu-upseeria vastaan. Mueller tutkii Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

– Mielestäni on hyvä asia tavata. Uskon, että tapaaminen (Pohjois-Korean johtajan) Kim Jong-unin kanssa oli hyvä asia. Mielestäni tapaamiset Kiinan presidentin (Xi Jinping) olivat hyvä asia, Trump sanoi.

Haastattelussa Trumpilta kysyttiin, aikooko hän pyytää venäläisten tiedustelu-upseerien luovuttamista.

– Saatan pyytää. En ole ajatellut sitä. Mutta varmasti kysyn siitä (sekaantumisesta presidentinvaaleihin). Mutta jälleen kerran sanon, että silloin oli Obaman hallinnon aika. He tekivät mitä tekivät Obaman hallinnon aikana, Trump sanoi.

Hän lisäsi, että myös republikaanipuolue oli venäläisten hakkerointiyritysten kohteena mutta että sen turvatoimet olivat paremmat.

– Mielestäni DNC:n (demokraattipuolueen kansallinen komitea) pitäisi hävetä, että hakkerointi oli mahdollista, Trump lisäsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mielenosoittajat marssivat Helsingissä – "Vastustan näiden kahden tyrannin kohtaamista"

Uusimmat

Ulkomaat

Äärioikeistoryhmät ja fasismia vastustavat aktivistit ovat ottaneet yhteen Portlandissa - useita pidätetty

Gran Canarialla syttyi jälleen maastopalo – ihmisiä evakuoidaan liekkien tieltä

Afganistanissa ainakin 20 loukkaantunut hääjuhlissa tapahtuneessa räjähdyksessä – useiden pelätään kuolleen

Tuhkarokkoepidemia pahenee Kongon demokraattisessa tasavallassa – tappaa useammin kuin ebola

Sudanissa kansa riensi kaduille juhlimaan siviilihallintoa – kansanmurhasta syytetyn al-Bashirin oikeudenkäynti lykkääntyi

Moskovan lauantaiset mielenosoitukset jäivät kauas huippuluvuista – osallistujat pyrkivät kiertämään viranomaisten kiellot yhden mielenosoittajan protesteilla

Italialaissyyttäjät aloittivat tutkinnan sisäministerin estettyä siirtolaisia kuljettavan aluksen rantautumisen – syyttäjä lähetti poliisin selvittämään, kuka esti aluksen rantautumisen

Leipäänsä odottanut asiakas menetti malttinsa ja ampui tarjoilijan pariisilaisravintolassa

Hallintoa vastustavat hongkongilaiset marssivat kaatosateessa – toisaalla raikasi Kiinan kansallislaulu

Brittilehti: Vain kolmasosa briteistä kannattaa eroa Euroopan unionista ilman sopimusta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.