Trump CBS-kanavalla: Odotukset matalalla Putinin tapaamisesta

– Odotukseni ovat vähäiset, sanoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Helsingin kokouksesta CBS-kanavan Evening News -ohjelmassa, joka lähetettiin sunnuntaina.

Trump myös puolusti päätöstään tavata Venäjän presidentti Vladimir Putin. Yhdysvaltain demokraattipuolueen johtohahmot vaativat kokouksen perumista sen jälkeen, kun erikoissyyttäjä Robert Mueller nosti syytteet 12:ta Venäjän armeijan tiedustelu-upseeria vastaan. Mueller tutkii Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

– Mielestäni on hyvä asia tavata. Uskon, että tapaaminen (Pohjois-Korean johtajan) Kim Jong-unin kanssa oli hyvä asia. Mielestäni tapaamiset Kiinan presidentin (Xi Jinping) olivat hyvä asia, Trump sanoi.

Haastattelussa Trumpilta kysyttiin, aikooko hän pyytää venäläisten tiedustelu-upseerien luovuttamista.

– Saatan pyytää. En ole ajatellut sitä. Mutta varmasti kysyn siitä (sekaantumisesta presidentinvaaleihin). Mutta jälleen kerran sanon, että silloin oli Obaman hallinnon aika. He tekivät mitä tekivät Obaman hallinnon aikana, Trump sanoi.

Hän lisäsi, että myös republikaanipuolue oli venäläisten hakkerointiyritysten kohteena mutta että sen turvatoimet olivat paremmat.

– Mielestäni DNC:n (demokraattipuolueen kansallinen komitea) pitäisi hävetä, että hakkerointi oli mahdollista, Trump lisäsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mielenosoittajat marssivat Helsingissä – "Vastustan näiden kahden tyrannin kohtaamista"

Uusimmat

Ulkomaat

Yhdysvaltain terveysministeri tapasi Taiwanin presidentin – poikkeuksellinen vierailu on suututtanut Kiinan

Kahdeksan ihmistä kuollut asemiesten iskussa Nigerissä – joukossa ranskalaisia avustustyöntekijöitä

Mediamoguli Jimmy Lai on pidätetty Hongkongissa uuden turvallisuuslain nojalla – epäillään juonitelleen ulkovaltojen kanssa

Perussa on kuollut ainakin kolme alkuperäisväestön edustajaa koronapandemiaan liittyvässä yhteenotossa

Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Valko-Venäjällä presidentinvaaliäänestyksen jälkeen

Kreikan tulvissa on kuollut viisi ihmistä – joet tulvivat yli äyräidensä

Virallisen ovensuukyselyn mukaan Lukashenko saisi presidentinvaaleissa lähes 80 prosentin kannatuksen – Valko-Venäjän äänestyspaikoilla pitkiä jonoja

Moottoripyörällä liikkuneet asemiehet tappoivat Nigerissä kuuden ranskalaisturistin ja kahden paikallisen seurueen

Yhdysvalloissa ylittyi 5 miljoonan vahvistetun koronatartunnan rajapyykki, Uusi-Seelanti sinnitellyt jo sata päivää ilman tartuntoja

Suomalaistutkijat: Lupaus uusista vaaleista ei pura Beirutin jännitteitä, tarvetta myös kansainväliselle painostukselle – "Ilmapiiri on sekoitus totaalista väsymystä ja vihaa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.