Trump: Olen valmis tapaamaan Pohjois-Korean Kim Jong-unin

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sanoo olevansa valmis tapaamaan Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin, mikäli tämä haluaisi tavata.

– Minä voisin istua alas kenen tahansa kanssa. Siinä ei mielestäni ole kyse vahvuudesta tai heikkoudesta. Ihmisten kanssa alas istuminen ei mielestäni ole huono asia, hän sanoi amerikkalaisessa Full Measure -ajankohtaisohjelmassa.

– Olisin siis varmasti avoin ajatukselle (Kimin tapaamisesta), mutta katsotaan miten asia etenee.

Trump aloitti kaksiviikkoisen Aasian-vierailunsa Japanista, jossa hän vietti sunnuntain Japanin pääministeri Shinzo Aben kanssa golfkentällä ja epämuodollisia amerikkalaistyylisiä aterioita nauttien ja maiden läheisiä suhteita ylistäen. Tänään alkoi ohjelman virallisempi osuus, johon kuuluu on muun muassa keskusteluja Pohjois-Korean aiheuttamasta uhasta.

Puhuessaan tänään japanilaisille ja amerikkalaisille liikemiehille Trump ilmaisi tuttuun tapaansa tyytymättömyyttä siitä, että amerikkalaiset ostavat japanilaisia tuotteita enemmän kuin japanilaiset amerikkalaisia.

– Minun täytyy sanoa, että monen viime vuosikymmenen ajan Japani on ollut voitolla, hän sanoi.

– Yhdysvallat on kärsinyt Japanin suhteen valtavasta kauppavajeesta monta, monta vuotta. Meidän täytyy siis neuvotella, ja teemme sen ystävällismielisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.