Trump: Pohjois-Korean Kim on alkanut kunnioittaa meitä

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mielestä hänen kova retoriikkansa Pohjois-Koreaa kohtaan on tuottamassa tulosta. Trumpin mukaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on alkanut kunnioittaa Yhdysvaltoja.

Maiden väliset suhteet kiristyivät viime kuussa, kun Pohjois-Korea teki kaksi mannertenvälisen ballistisen ohjuksen koetta ja ilmoitti yltävänsä ohjuksillaan koko Yhdysvaltain alueelle. Trump lupasi vastaavansa "tulella ja raivolla", jos Pohjois-Korea jatkaa Yhdysvaltojen uhkailua.

– Joidenkin mielestä se oli liian vahvasti sanottu. Mutta se ei ollut tarpeeksi vahvaa, Trump sanoi tiistaina kannattajilleen kampanjatyylisessä tapahtumassa Phoenixissä Arizonassa.

– Arvostan sitä tosiasiaa, että Kim Jong-un on uskoakseni alkanut kunnioittaa meitä. Ja ehkä, luultavasti ei, mutta ehkä siitä voi seurata jotakin positiivista.

Trumpin kanssa samoilla linjoilla oli ulkoministeri Rex Tillerson, joka ilmaisi aiemmin päivällä tyytyväisyytensä tilanteen kehitykseen.

– Olen mielissäni nähdessäni että hallitus Pjongjangissa on selvästi ilmaissut jonkinlaista pidättyväisyyttä, jollaista emme ole aiemmin nähneet, Tillerson sanoi.

Tillersonin mukaan neuvottelut Pohjois-Korean kanssa ovat mahdollisia lähitulevaisuudessa.

YK:n turvallisuusneuvosto asetti ohjuskokeiden jälkeen Pohjois-Korealle uusia, tiukempia pakotteita. Pohjois-Korea uhkasi laukaista ohjuksia Yhdysvalloille kuuluvan Guamin saaren lähistölle, mutta Kim ilmoitti myöhemmin viivyttävänsä näitä suunnitelmia ja katsovansa, mitä Trump tekee seuraavaksi.