Trump: Putin vakuutti, ettei Venäjä sekaantunut USA:n vaaleihin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo Venäjän presidentti Vladimir Putinin vakuuttaneen hänelle, ettei Venäjä sekaantunut Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Trump kommentoi asiaa toimittajille Aasian-kiertueellaan, joka jatkuu Vietnamissa. Presidentti sanoi, että hän todella uskoo Putinin puhuvan totta ja tarkoittavan, mitä sanoo.

– Hän (Putin) sanoi, ettei hän sekaantunut. Hän sanoi, ettei sekaantunut. Kysyin häneltä uudestaan, Trump sanoi.

– Voit vain kysyä useasti... Hän sanoi, ettei hän todellakaan sekaantunut vaaleihimme.

Trump lisäsi, että Putin vaikuttaa olevan "erittäin loukkaantunut" jatkuvista syytöksistä.

Myös Putin kommentoi tänään Apec-talouskokouksen ohessa Vietnamissa, että syytökset Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin ovat "fantasioita", joiden motiivit kumpuavat ongelmista Yhdysvaltain sisäpolitiikassa.

Sosiaalisen median jätit Twitter ja Facebook ovat aiemmin kertoneet, että venäläiset yrittivät vaikuttaa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin huomattavasti luultua laajemmin. Esimerkiksi Facebookin mukaan jopa 126 miljoonaa käyttäjää saattoi nähdä juttuja, sosiaalisen median postauksia ja muuta sisältöä venäläisistä lähteistä ennen vaaleja.

"Kaksi tai kolme lyhyttä keskustelua" 

Suhde Venäjään on vainonnut Trumpia koko hänen presidenttikautensa ajan. Yhdysvalloissa tutkitaan, ovatko useat presidentin läheisistä neuvonantajista tehneet yhteistyötä Kremlin kanssa. Venäjä-tutkintaan liittyen esimerkiksi Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort ja tämän yhteistyökumppani Rick Gates ovat parhaillaan kotiarestissa rahanpesusta epäiltynä.

Presidentit tapasivat eilen lyhyesti Apec-talouskokouksessa Vietnamin Danangissa. Trump kertoi toimittajalle matkallaan Hanoihin, että presidenteillä oli kokouksen yhteydessä "kaksi tai kolme" lyhyttä keskustelua.

Pohjois-Korea: Trumpin sodanlietsominen Aasian-kiertueella ei meitä pelota

Trump ja Putin: Taistelu Isisin kukistamiseksi jatkuu