Trump aikoo perustaa komission tutkimaan vaalivilppiepäilyä

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti sunnuntaina, että hän aikoo perustaa komission tutkimaan epäilemäänsä massiivista vaalivilppiä presidentinvaaleissa. Komissiota johtaa Trumpin mukaan varapresidentti Mike Pence.

Julkisuuteen ei ole tullut todisteita Trumpin väittämästä äänestysvilpistä. Myöskään presidentti itse tai Valkoinen talo ei ole esittänyt väitteelle todisteita.

Trump kuitenkin listasi jälleen sunnuntaina keinoja, joiden avulla petos on hänen mukaansa voinut tapahtua. Presidentin mukaan marraskuun vaaleissa oli äänestänyt muun muassa ihmisiä, jotka ovat kuolleita. Lisäksi hän sanoo, että osa ihmisistä oli äänestänyt kahdessa eri osavaltiossa. Myös maassa laittomasti olevat olivat presidentin mukaan käyneet vaaliuurnilla.

- Tilanne on erittäin paha. Se on erittäin paha, presidentti sanoi Fox-kanavan haastattelussa.

Trump on jo aiemmin sanonut, että haluaa selvityksen asiasta. Hän on aiemmin myös arvioinut, että laittomat äänet nostivat demokraattien Hillary Clintonin osuuden kaikista annetuista äänistä hänen ääniosuuttaan suuremmaksi. Clinton sai vaaleissa noin 2,9 miljoonaa ääntä enemmän kuin Trump.

Useat demokraatit ovat huomauttaneet, ettei asiasta ole mitään todisteita. Demokraattisenaattori Bernie Sanders on luonnehtinut Trumpin syytöstä "harhaiseksi".

Myös muun muassa Trumpin oma asianajaja on aiemmin sanonut, ettei vaalivilpistä ole todisteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Ukrainassa mellakoitiin koronavirusevakkoja vastaan

Trumpin entinen neuvonantaja Roger Stone sai yli kolmen vuoden tuomion – presidentti tviittasi taas apurinsa tueksi, tuleeko armahdus?

Koronavirustartuntojen määrä laskee Kiinassa, mutta kuolemien määrä ulkomailla kasvaa – Etelä-Korea ilmoitti ensimmäisestä kuolleesta

YK: 170  000 taisteluja paennutta ihmistä elää taivasalla Luoteis-Syyriassa – paenneita yhteensä liki miljoona

Ruotsalainen säätiö perusti palkinnon – kaksi miljoonaa dollaria kestäville ruokaratkaisuille joka vuosi

Etelä-Sudanin sisällissodan osapuolet yrittävät jälleen muodostaa yhteishallinnon – sanooko kolmas kerta toden?

Saksan liittokansleri Merkel Hallen väkivallanteon jälkeen: Rasismin ja vihan myrkky on johtanut jo liian moneen rikokseen – suomalaistutkija arvioi epäillyn toimineen yksin

Ensi kertaa vaaliväittelyyn osallistunut Michael Bloomberg sai vastaehdokkailtaan täyslaidallisen – voiko Trumpin voittaa "toinen ylimielinen miljardööri"?

Saksassa äärioikeistopuolue jakoi rasistiseksi koettua värityskirjaa – poliisi tutkii vihanlietsontavalitusta

Japanilaismedia: Kaksi risteilyaluksella koronavirustartunnan saanutta ihmistä on kuollut

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.