Trump ei polvistunut kuningatar Elisabetin edessä

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Britannian kuningattaren Elisabetin tapaaminen sujui perjantaina vailla kummempia skandaaleja muutamasta etikettivirheestä huolimatta. Trump ei esimerkiksi polvistunut kuningattaren edessä tavatessaan tämän.

Trump tapasi Elisabetin Windsorin linnassa Lontoon länsipuolella. Trumpia vastaanottamassa oli kunniakaarti, jonka johtajat tarkastivat ennen kuin katsoivat sen ohimarssia. Tämän jälkeen Trump ja Elisabet vetäytyivät juomaan teetä.

Ennen tapaamista Trump kehui vuolaasti Elisabetia lehtihaastattelussa. Sen sijaan hänen aiemmat lausuntonsa kuninkaallisesta perheestä ovat olleet vähemmän harkittuja.

Esimerkiksi vuonna 1997 Trump arveli radiojuontaja Howard Sternin haastattelussa, että olisi luultavasti pystynyt iskemään prinsessa Dianan.

Vuonna 2000 Trump kertoi samaisen Howard Sternin haastattelussa, että olisi maannut Dianan kanssa "epäröimättä hetkeäkään".

Trump ei tapaa vierailullaan Britannian kruununperijää prinssi Charlesia, koska heidän näkemyksensä ilmastonmuutoksesta eriävät niin suuresti.