Trump hyökkäsi kohukirjaa vastaan Twitterissä: Täynnä valheita – kirja on tulossa kauppoihin jo tänään

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hyökännyt Twitterissä itsestään ja lähipiiristään kertovaa kohukirjaa vastaan. Trump sanoo tviiteissään muun muassa, että kirja on täynnä valheita ja keksittyjä lähteitä sekä vääriä tulkintoja.

Trump kieltää antaneensa kirjan kirjoittaneelle toimittajalle Michael Wolffille pääsyä Valkoiseen taloon.

Kirja on tulossa myyntiin jo perjantaina aamulla Yhdysvaltain aikaa. Alun perin oli tarkoitus, että kirja julkaistaan vasta ensi viikolla, mutta kustantaja kiirehti sen julkaisua neljällä päivälle sen jälkeen, kun Trump yritti asianajajiensa avulla estää kirjan julkaisun.

Wolffin kirjasta on julkaistu jo etukäteen tietoja, jotka ovat herättäneet paljon huomiota. Kirjassa muun muassa Trumpin entinen neuvonantaja Steve Bannon moittii presidenttiä kovasanaisesti.

Trumpin asianajaja on lähettänyt kirjan kirjoittajalle ja kustantajalle kirjeen, jossa vaaditaan pidättäytymään kirjan tai sen osien julkaisusta. Kirjeen mukaan kirja sisältää vääriä tai perusteettomia väitteitä Trumpista.

Kirjeessä myös vihjataan mahdollisista oikeustoimista, mutta CNN:n mukaan oikeusjuttu on kuitenkin epätodennäköinen.

 

"Bannon on menettänyt järkensä"

Kieltovaatimus tuli päivä sen jälkeen, kun presidentin asianajaja syytti presidentin entistä strategiapäällikköä Steve Bannonia vaitiolosopimuksen rikkomisesta. Yhdysvaltalaisten medioiden mukaan asianajaja kirjoitti Bannonille kirjeen, jossa tätä vaaditaan lopettamaan salaisten tietojen vuotaminen. CNN:n mukaan kirjeessä sanotaan, että oikeustoimet seuraisivat pikaisesti.

Bannonia on haastateltu Wolffin kirjaan, jossa hän ennakkoon julkaistujen otteiden mukaan muun muassa syyttää Trumpin poikaa "maanpetoksellisesta" tapaamisesta venäläisten kanssa.

Presidentti Trump on kommentoinut paljastuksia sanoen Bannonin menettäneen järkensä. Bannon puolestaan totesi keskiviikkona radio-ohjelmassaan, että "presidentti on hieno mies" ja että Bannon tukee tätä milloin vain.

Kirjan mukaan Trump ei uskonut voittavansa Yhdysvaltain presidentinvaaleja. Kirjassa väitetään myös Trumpin aluksi kauhistuneen siitä, että hänet valittiin presidentiksi.

Wolff haastatteli Fire and Fury -kirjaansa varten Trumpia sekä yli 200:aa presidentin lähipiiriläistä.

Presidentti Trump menee lääkärin pakeille ensi viikolla

Trump pyrkii estämään kohukirjan julkaisun