Näin Obama pilkkasi Trumpia 2011: "Mitä Roswellissa todella tapahtui?"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei osallistu Valkoisen talon kirjeenvaihtajien illalliselle. Hän kertoi asiasta Twitterissä.

Trump ei maininnut syytä, miksi jättää illallisen väliin, vaan toivotti pelkästään kaikille hyvää iltaa.

Yhdysvalloissa on pitkä perinne, jonka mukaan presidentti on mukana. Politicon mukaan edellisen kerran presidentti jäi pois yli 30 vuotta sitten. Presidenttinä oli tuolloin Ronald Reagan, ja hän oli toipilaana salamurhayrityksen jäljiltä. Reagan oli haavoittunut ampumisessa.

Trumpin ilmoitus ei ole suuri yllätys. Hän on toistuvasti ilmaissut, ettei luota mediaan ja sen toimintaan. Hän on kutsunut useita yhdysvaltalaismedioista "valemedioiksi" ja sanonut näitä epärehellisiksi. Presidentin kritiikin kohteeksi ovat joutuneet muun muassa CNN ja New York Times.

Valkoisen talon kirjeenvaihtajien yhdistys on kuitenkin ilmoittanut, että illallinen järjestetään suunnitellusti 29. huhtikuuta.

 

Obama pilkkasi Trumpia 2011

 

Kirjeenvaihtajien illalliselle osallistuu yleensä presidentin ohella yhteiskunnan kermaa. Trump itsekin on ollut mukana, mutta kaikki muistot eivät ole hänen kannaltaan miellyttäviä.

Erityisen muistettu on vuoden 2011 illallinen, jolla presidentti Barack Obama höykytti puheessaan Trumpia perusteellisesti. Taustalla olivat Trumpin esittämät epäilyt, oliko Obama syntynyt Yhdysvalloissa ja täten laillinen presidentti.

Washington Post kertaa Obaman puhetta, jossa hän arveli, ettei kukaan ole Trumpia iloisempi, kun syntymätodistusasia saadaan vihdoin selväksi.

– Näin siksi, että hän (Trump) voi vihdoin keskityttyä tärkeisiin asioihin, kuten: Väärensimmekö laskeutumisen kuuhun? Mitä Roswellissa todella tapahtui?

Obama pilkkasi Trumpin johtajakokemusta ja otti esimerkiksi hänen esiintymisensä tosi-tv-ohjelmassa. Obama myös esitti kuvan siitä, millaiselta Valkoisessa talossa näyttää, kunhan Trump on siellä isäntänä: kullattuja pylväitä ja bikiniasuisia naisia lepäilemässä ulkopuolella olevalla suihkulähteellä.

Moni uskoo, että juuri vuoden 2011 illallinen sai Trumpin pyrkimään politiikkaan ja sittemmin presidentiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.