Trump jakoi kiitosta Floridan viranomaisille Irma-kriisin hoitamisesta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saapui hurrikaani Irman kovistelemaan Floridaan torstai-iltana Suomen aikaa. Trumpin seurueessa olivat muun muassa puoliso Melania Trump ja varapresidentti Mike Pence.

Saavuttuaan Floridaan Trump antoi tunnustusta viranomaisille siitä, että suunnattoman voimakkaasta myrskystä huolimatta kuolonuhrien määrä ei noussut niin suureksi kuin oli pelätty.

Erityistä kiitosta kriisin hoitamisesta Trump antoi Floridan kuvernöörille Rick Scottille. Trumpin mielestä Scottin pitäisi lähteä ehdolle Yhdysvaltain senaattiin.

Naplesin kaupungissa presidentti ja varapresidentti nähtiin jakamassa ruokaa myrskyn uhreille.

Ennen matkaa Trump korosti, että sähköjen palautus on nyt tärkein asia Floridassa. BBC:n mukaan sähköttä on yhä Floridassa ja sen naapuriosavaltioissa yli neljä miljoonaa kotia ja yritystä.

Kuvernööri Scott kertoi aiemmin tällä viikolla, että Floridaan on saapunut muualta maasta 30 000 työntekijää auttamaan sähköjen palauttamisessa.

 

Hoitokodin kuolemat tutkinnassa

 

Floridassa poliisi on aloittanut tutkinnan hoitokodin kahdeksan asukkaan kuolemasta Hollywood Hillsissä. Hoitokodin ilmastointi lakkasi toimimasta Irman iskettyä. Kuolleista vanhin oli 99- ja nuorin 71-vuotias.

Hoitokodista evakuoitiin yli sata asukasta, joita hoidettiin sairaalassa muun muassa hengitysvaikeuksien ja nestehukan takia.

Hoitokoti oli valmistautunut hurrikaani Irman tuloon. Sähkögeneraattori toimi, ja henkilökunta oli varastoinut ruokaa ja vettä seitsemäksi päiväksi. Sen sijaan henkilökunta ei osannut aavistaa joutuvansa taistelemaan kuumuutta vastaan siirrettävien tuulettimien avulla, kertoi CNN.

Hoitokodin tapausta selvittävät useat viranomaiset. Myös rikostutkinta on aloitettu. Kuvernööri Scott on myös vaatinut vastauksia siihen, kuinka tällainen tapahtuma oli mahdollinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Saksa lisää poliisien läsnäoloa ja tarkkailua julkisilla paikoilla – sisäministerin mukaan äärioikeisto on Saksan suurin turvallisuusuhka

Kotiutuslento koronaviruksen riivaamasta Wuhanista laskeutui Pariisin lentokentälle – mukana myös suomalaisia

Thaimaassa oikeus määräsi oppositiopuolueen lakkautettavaksi

Maailman suurin koralliriutta on jälleen vaarassa – uhkana liian lämmin merivesi

Libyan hallinto palasi takaisin tulitaukoneuvotteluihin – kertoi aiemmin viikolla vetäytyvänsä jatkuvien väkivaltaisuuksien takia

Kovia kokeneet iranilaiset äänestävät vaaleissa, joissa vanhoillisten voitto on varma – tuhansia ehdokkaita hylättiin ennen vaalipäivää

Etelä-Korea varmisti jälleen kymmeniä uusia koronavirustartuntoja – myös yksitoista Diamond Princess -alukselta Yhdysvaltoihin evakuoitua on saanut tartunnan

Ukrainassa mellakoitiin koronavirusevakkoja vastaan

Trumpin entinen neuvonantaja Roger Stone sai yli kolmen vuoden tuomion – Trump vihjailee luottomiehensä voivan vapautua

Koronavirustartuntojen määrä laskee Kiinassa, mutta kuolemien määrä ulkomailla kasvaa – Etelä-Korea ilmoitti ensimmäisestä kuolleesta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.