Trump lupasi kannattajilleen kaiken

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esiintyi perjantaina voittajan elkein hurmioituneille kannattajilleen republikaanien CPAC-kokouksessa.

Omakehua pursuilleessa puheessaan Trump jatkoi kampanjasta tutuilla tyylillä ja teemoilla: paljon lupauksia ja vähän konkretiaa niiden toteuttamisesta. Paikoin Trump kumosi hetkeä aiemmin esittämänsä väitteet jo seuraavassa lauseessa.

– Tyhjän puheen aika on ohi. Nyt on aika toimia, Trump uhosi, muttei täsmentänyt sen kummemmin, miten hän aikoo esimerkiksi tuhota äärijärjestö Isisin tai uudistaa terveydenhuoltojärjestelmän.

Puheen kantava teema oli jälleen kerran Amerikka ensin.

– Edustan Amerikkaa, en maailmaa.

Siinä sivussa hän ehti haukkua niin edeltäjänsä Barack Obaman kuin "verta imevät" konsultitkin.

Trump myös toisti perjantaina vihjailunsa Ruotsin huonosta tilasta. Hän ei silti täsmentänyt vieläkään, mitä Ruotsissa on tapahtunut, mutta päivitteli, että vain harva media on kirjoittanut asiasta.

– Katsokaa, mitä Ruotsissa tapahtui. Rakastan Ruotsia. Hieno maa. Hieno kansa. Rakastan Ruotsia. Mutta ihmiset siellä ymmärtävät, että olen oikeassa.

Trump kehotti kuulijoitaan myös ottamaan selvää, mitä tapahtuu Saksassa ja Ranskassa. Tällä Trump viittasi Euroopassa tapahtuneisiin terrori-iskuihin, joista hän mainitsi erikseen Pariisin ja Nizzan iskut.

"Epärehellinen media" 

Trump hyökkäsi puheessaan myös "epärehellistä" mediaa vastaan. Trump vaati lehtiä lopettamaan nimettömien lähteiden käytön. Hänen mukaansa näitä lähteitä ei ole olemassakaan ja media keksii uutisensa itse.

Trump myös painotti, ettei ole median vihollinen, vaan ainoastaan valemedian.

Presidentti ilmoitti myös aloittavansa Meksikon vastaiselle rajalle suunnitellun muurin rakentamisen pian, "paljon aikatauluaan edellä".

Trump lupasi puheessaan myös sekä suojella luontoa ja työntekijöiden turvallisuutta että vähentää niitä koskevaa sääntelyä. Politicon mukaan Trump määräsikin pian puheen jälkeen valtion virastoja etsimään turhia sääntöjä poistettaviksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Öljyntorjunta Mauritiuksella ei ota onnistuakseen – oppositio vaatii jo ministereiden eroa vitkuttelun vuoksi

Beirutin räjähdys jätti jälkeensä kymmeniä metrejä syvän kraatterin – Libanonin protestoijat vannovat, ettei kiukku ole ohi päivässä

Uudessa-Seelannissa sata päivää vailla koronatartuntoja, mutta terveysviranomaiset varoittelevat itsetyytyväisyyden vaaroista

Mediat: Satoja loukkaantunut Beirutin mielenosoituksissa, liikkeellä jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä

WSJ: Twitter liittyi Tiktok-kilpaan, alustavat keskustelut yhdistymisestä käynnissä – Microsoft edelleen kärkikosija

Valko-Venäjän äänestyspaikoilla näkyy valkoisia rannenauhoja ja kasvomaskeja – tulos on silti todennäköisesti jo ennalta selvä

Brasiliassa ylittyi samalla kertaa kaksi synkkää rajapyykkiä: yli 3 miljoonaa tartuntaa ja yli 100  000 koronakuolemaa

Trump sorvaa korona-apua omilla asetuksillaan – poliitikot eivät ole päässeet sopuun tukien jatkosta

Beirutin mielenosoituksissa vannotaan kostoa – yksi poliisi kuollut, useiden ministeriöiden tiloihin tunkeuduttu, kymmeniä ihmisiä viety sairaalaan

Suomalaisasiantuntijat saapuivat sirpaleiseen Beirutiin, jossa levottomuudet ja koronavirus vaikeuttavat avustustyötä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.