Trump pyrkii estämään kohukirjan julkaisun

STT, AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pyrkii estämään ensi viikolla ilmestyvän kohukirjan julkaisun. Kirjassa esitetään Trumpista ja hänen lähipiiristään rajuja väitteitä.

Trumpin asianajaja on lähettänyt kirjan kirjoittajalle ja kustantajalle kirjeen, jossa vaaditaan pidättäytymään kirjan tai sen osien julkaisusta. Kirjeen mukaan kirja sisältää vääriä tai perusteettomia väitteitä Trumpista.

Kirjeessä myös vihjataan mahdollisista oikeustoimista, mutta CNN:n mukaan oikeusjuttu on kuitenkin epätodennäköinen.

Kirjan kirjoittaja, toimittaja Michael Wolff ja kirjan kustantaja eivät ole kumpikaan vielä kommentoineet kirjettä.

Kieltovaatimus tuli päivä sen jälkeen, kun presidentin asianajaja syytti presidentin entistä strategiapäällikköä Steve Bannonia vaitiolosopimuksen rikkomisesta. Yhdysvaltalaisten medioiden mukaan asianajaja kirjoitti Bannonille kirjeen, jossa tätä vaaditaan lopettamaan salaisten tietojen vuotaminen. CNN:n mukaan kirjeessä sanotaan, että oikeustoimet seuraisivat pikaisesti.

Bannonia on haastateltu Wolffin kirjaan, jossa hän ennakkoon julkaistujen otteiden mukaan muun muassa syyttää Trumpin poikaa "maanpetoksellisesta" tapaamisesta venäläisten kanssa.

Presidentti Trump on kommentoinut paljastuksia sanoen Bannonin menettäneen järkensä. Bannon puolestaan totesi keskiviikkona radio-ohjelmassaan, että "presidentti on hieno mies" ja että Bannon tukee tätä milloin vain.

Yhdysvalloissa ensi tiistaina julkaistavassa kirjassa väitetään, että Donald Trump ei uskonut voittavansa Yhdysvaltain presidentinvaaleja. Kirjassa väitetään myös Trumpin aluksi kauhistuneen siitä, että hänet valittiin presidentiksi.

Wolff haastatteli Fire and Fury -kirjaansa varten Trumpia sekä yli 200:aa presidentin lähipiiriläistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.