Trump riemuitsee Syyria-iskuista: Tehtävä suoritettu!

Presidentti Donald Trump iloitsee Twitterissä viime yön Syyria-iskuista, joihin osallistuivat Yhdysvaltojen lisäksi myös Britannia ja Ranska. Trump tviittaa, että iskut onnistuivat täydellisesti ja että tulos ei olisi voinut olla parempi.

Hän kiitti samalla Ranskaa ja Britanniaa niiden "viisaudesta ja niiden hienojen sotilasvoimien voimasta". Trump kirjoittaa tviittinsä päätteeksi "Tehtävä suoritettu!".

Presidentti Trump tuli näin viitanneeksi edeltäjänsä George W. Bushin kuuluisaan puheeseen, jonka hän piti lentotukialuksen kannella keväällä 2003.

Bush puhui "Tehtävä suoritettu"- tekstillä varustetun banderollin edessä ja arvioi puheessaan, että suurimmat taistelut Irakin sodassa olisivat nyt ohi. Ennustus osoittautui tuolloin vääräksi.

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään kello 18 Suomen aikaa käsittelemään iskuja Venäjän pyynnöstä. YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin on määrä puhua kokouksessa. Venäjä katsoo, että sotatoimet Syyriaa vastaan ovat kansainvälisen oikeuden vastaisia, koska niillä ei ollut YK:n turvallisuusneuvoston siunausta.

Yhdysvallat, Ranska ja Britannia iskivät yöllä kolmeen eri kohteeseen Syyriassa. Kohteina kerrottiin olleen kemiallisten aseiden tutkimuskeskus sekä kemiallisten aineiden säilytyslaitos ja varasto.

Venäjän puolustusministeriön tietojen mukaan syyrialaisia siviileitä ei joutunut iskujen uhriksi. Syyrian televisio kertoi aiemmin kolmen siviilin haavoittuneen Homsin kaupungissa.

Syyria on tuominnut Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten yölliset iskut julmana ja barbaarisena hyökkäyksenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.