Trump riemuitsee Syyria-iskuista: Tehtävä suoritettu!

Presidentti Donald Trump iloitsee Twitterissä viime yön Syyria-iskuista, joihin osallistuivat Yhdysvaltojen lisäksi myös Britannia ja Ranska. Trump tviittaa, että iskut onnistuivat täydellisesti ja että tulos ei olisi voinut olla parempi.

Hän kiitti samalla Ranskaa ja Britanniaa niiden "viisaudesta ja niiden hienojen sotilasvoimien voimasta". Trump kirjoittaa tviittinsä päätteeksi "Tehtävä suoritettu!".

Presidentti Trump tuli näin viitanneeksi edeltäjänsä George W. Bushin kuuluisaan puheeseen, jonka hän piti lentotukialuksen kannella keväällä 2003.

Bush puhui "Tehtävä suoritettu"- tekstillä varustetun banderollin edessä ja arvioi puheessaan, että suurimmat taistelut Irakin sodassa olisivat nyt ohi. Ennustus osoittautui tuolloin vääräksi.

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään kello 18 Suomen aikaa käsittelemään iskuja Venäjän pyynnöstä. YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin on määrä puhua kokouksessa. Venäjä katsoo, että sotatoimet Syyriaa vastaan ovat kansainvälisen oikeuden vastaisia, koska niillä ei ollut YK:n turvallisuusneuvoston siunausta.

Yhdysvallat, Ranska ja Britannia iskivät yöllä kolmeen eri kohteeseen Syyriassa. Kohteina kerrottiin olleen kemiallisten aseiden tutkimuskeskus sekä kemiallisten aineiden säilytyslaitos ja varasto.

Venäjän puolustusministeriön tietojen mukaan syyrialaisia siviileitä ei joutunut iskujen uhriksi. Syyrian televisio kertoi aiemmin kolmen siviilin haavoittuneen Homsin kaupungissa.

Syyria on tuominnut Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten yölliset iskut julmana ja barbaarisena hyökkäyksenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Yhdysvaltojen suurin, yli satavuotias partiojärjestö hakeutuu konkurssiin seksuaalisen hyväksikäytön takia

Valamiehistö punnitsee nyt Hollywoodin jättiläistä vastaan esitetyt seksuaalirikossyytteet

Guardian: Britannia evakuoi kansalaisiaan koronaviruksen piinaamalta risteilyalukselta – brittimatkustajat ehtivät jo hermostua maansa hallitukselle

Britanniassa pääministerin kanslian neuvonantaja erosi väitettyjen kohukommenttiensa takia

Kiinassa kuolee yhä ihmisiä koronaan – uusia viruskuolemia vähemmän kuin yhtenäkään päivänä tässä kuussa

Uusi tietovuoto paljastaa, että Kiinassa uiguurimuslimin pidätykseen riittää pitkä parta

Amazon-miljardööri Jeff Bezos lahjoittaa ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun 10 miljardia dollaria

EU sopi toimista, joilla pyritään estämään aseiden toimittamista Libyaan – vielä ei ole tiedossa, milloin ensimmäiset alukset ryhtyvät toimiin uuden mandaatin alla

Kiina pyytää koronavirustartunnasta parantuneita luovuttamaan verta – kiinalaisviranomaisten mukaan plasma auttaa sairaiden hoidossa

Britanniassa ja Ranskassa paikataan Dennis-talvimyrskyn tuhoja – tie- ja raideliikenne takkuaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.