Trump saapui Etelä-Koreaan

Aasiassa virkamatkalla oleva Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on saapunut Etelä-Koreaan. Yksi matkan keskeisimmistä asiakysymyksistä on huoli Pohjois-Korean ydinohjelmasta ja ohjuskokeista.

Trumpin ja Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin välit eivät ole erityisen lämpimät. Trump on moittinut Moonin suhtautuvan Pohjois-Korean tilanteeseen liian sovittelevasti.

Tänään Trump kuitenkin kutsui Moonia Twitterissä hienoksi herrasmieheksi ja sanoi, että he keksisivät kaikkeen ratkaisun.

Mielenosoituksia puolesta ja vastaan

Eteläkorealaiset ottavat vierailevan presidentin vastaan ristiriitaisin tuntein. Soulissa nähtiin viikonlopun aikana mielenosoituksia niin Trumpin puolesta kuin häntä vastaankin.

Yhdysvallat osallistui 1950-luvulla Korean sotaan, jonka seurauksena maa jakaantui kommunistiseen Pohjois-Koreaan ja demokraattiseen Etelä-Koreaan, ja Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat siitä lähtien olleet läheisiä liittolaisia. Yhdysvalloilla on Etelä-Koreassa joukkoja, joiden tehtävä on estää Pohjois-Koreaa miehittämästä eteläistä naapuriaan.

Tuoreessa mielipidemittauksessa lähes kaksi kolmasosaa eteläkorealaisista nimesi Yhdysvallat maaksi, johon he suhtautuvat kaikkein positiivisimmin. Erityisen lämpimästi suurvaltaan suhtautuvat kuitenkin sodan kokeneet iäkkäät eteläkorealaiset, kun taas vuosikymmeniä sodan jälkeen syntyneet nuoret ovat hyvinkin tyytymättömiä Trumpin kiivaaseen sanasotaan Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kanssa.

Sukupolvien välinen kuilu näkyi myös viikonlopun mielenosoituksissa, jossa Trumpin kannattajat olivat pääasiassa yli 60-vuotiaita konservatiiveja.

–  Herra Trump, me emme pelkää kuolemaa. Haluamme sinun iskevän Pohjois-Koreaan nyt, erään heistä kyltti julisti.

Sanoma ei saanut vastakaikua 35-vuotiaalta Park Geneltä.

–  Nämä iäkkäät mielenosoittajat ehkä ajattelevat, ettei heillä ole kuin muutama vuosi elinikää jäljellä kuitenkaan, hän sanoi.

– Mutta minulla on koko elämä edessä enkä halua kuolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Öljyntorjunta Mauritiuksella ei ota onnistuakseen – oppositio vaatii jo ministereiden eroa vitkuttelun vuoksi

Beirutin räjähdys jätti jälkeensä kymmeniä metrejä syvän kraatterin – Libanonin protestoijat vannovat, ettei kiukku ole ohi päivässä

Uudessa-Seelannissa sata päivää vailla koronatartuntoja, mutta terveysviranomaiset varoittelevat itsetyytyväisyyden vaaroista

Mediat: Satoja loukkaantunut Beirutin mielenosoituksissa, liikkeellä jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä

WSJ: Twitter liittyi Tiktok-kilpaan, alustavat keskustelut yhdistymisestä käynnissä – Microsoft edelleen kärkikosija

Valko-Venäjän äänestyspaikoilla näkyy valkoisia rannenauhoja ja kasvomaskeja – tulos on silti todennäköisesti jo ennalta selvä

Brasiliassa ylittyi samalla kertaa kaksi synkkää rajapyykkiä: yli 3 miljoonaa tartuntaa ja yli 100  000 koronakuolemaa

Trump sorvaa korona-apua omilla asetuksillaan – poliitikot eivät ole päässeet sopuun tukien jatkosta

Beirutin mielenosoituksissa vannotaan kostoa – yksi poliisi kuollut, useiden ministeriöiden tiloihin tunkeuduttu, kymmeniä ihmisiä viety sairaalaan

Suomalaisasiantuntijat saapuivat sirpaleiseen Beirutiin, jossa levottomuudet ja koronavirus vaikeuttavat avustustyötä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.