Trump saapunut Tokioon – odottaa tapaavansa myös Putinin Aasian-vierailullaan

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on aloittanut Aasian-virkamatkansa Japanista. Hän saapui Japaniin varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Presidentin Air Force One -kone laskeutui Yokotan lentotukikohtaan, uutistoimisto AFP kertoi ennen aamuneljää Suomen aikaa.

AFP:n mukaan Trump kertoi toimittajille koneessa odottavansa, että tapaa Aasian-virkamatkansa aikana myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin. CNN:n mukaan Putinin ja Trumpin on määrä tavata Vietnamissa. Presidentit ovat tavanneet toisensa kasvotusten kerran aiemmin.

"Kenenkään ei pitäisi aliarvioida Yhdysvaltoja"

Trump aloitti Aasian-vierailunsa varoittamalla, ettei yhdenkään diktaattorin tai valtion pitäisi aliarvioida Yhdysvaltoja. Trump lausui kommenttinsa Yokotan lentotukikohdassa pian laskeutumisensa jälkeen.

Trump tapaa Tokiossa pääministeri Shinzo Aben, jonka kanssa ohjelmassa on neuvottelujen ohella myös kierros golfia.

Japanin jälkeen Trump suuntaa Etelä-Koreaan, Kiinaan ja Vietnamiin sekä osallistuu Filippiineillä Kaakkois-Aasian maiden järjestön Aseanin huippukokoukseen.

Pohjois-Korean ydinaseuhan odotetaan olevan tapaamisten hallitseva puheenaihe. Matkaa on kuitenkin varjostanut kotimaassa yltynyt kohu Trumpin vaalikampanjan Venäjä-kytköksistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Kreikan tulvissa on kuollut viisi ihmistä – joet tulvivat yli äyräidensä

Virallisen ovensuukyselyn mukaan Lukashenko saisi presidentinvaaleissa lähes 80 prosentin kannatuksen – Valko-Venäjän äänestyspaikoilla pitkiä jonoja

Moottoripyörällä liikkuneet asemiehet tappoivat Nigerissä kuuden ranskalaisturistin ja kahden paikallisen seurueen

Yhdysvalloissa ylittyi 5 miljoonan vahvistetun koronatartunnan rajapyykki, Uusi-Seelanti sinnitellyt jo sata päivää ilman tartuntoja

Suomalaistutkijat: Lupaus uusista vaaleista ei pura Beirutin jännitteitä, tarvetta myös kansainväliselle painostukselle – "Ilmapiiri on sekoitus totaalista väsymystä ja vihaa"

Öljyntorjunta Mauritiuksella ei ota onnistuakseen – oppositio vaatii jo ministereiden eroa vitkuttelun vuoksi

Protestit yltyivät jälleen Libanonissa, poliisi käyttänyt kyynelkaasua

Uudessa-Seelannissa sata päivää vailla koronatartuntoja, mutta terveysviranomaiset varoittelevat itsetyytyväisyyden vaaroista

Mediat: Satoja loukkaantunut Beirutin mielenosoituksissa, liikkeellä jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä

WSJ: Twitter liittyi Tiktok-kilpaan, alustavat keskustelut yhdistymisestä käynnissä – Microsoft edelleen kärkikosija

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.