Trump saapunut Tokioon – odottaa tapaavansa myös Putinin Aasian-vierailullaan

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on aloittanut Aasian-virkamatkansa Japanista. Hän saapui Japaniin varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Presidentin Air Force One -kone laskeutui Yokotan lentotukikohtaan, uutistoimisto AFP kertoi ennen aamuneljää Suomen aikaa.

AFP:n mukaan Trump kertoi toimittajille koneessa odottavansa, että tapaa Aasian-virkamatkansa aikana myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin. CNN:n mukaan Putinin ja Trumpin on määrä tavata Vietnamissa. Presidentit ovat tavanneet toisensa kasvotusten kerran aiemmin.

"Kenenkään ei pitäisi aliarvioida Yhdysvaltoja"

Trump aloitti Aasian-vierailunsa varoittamalla, ettei yhdenkään diktaattorin tai valtion pitäisi aliarvioida Yhdysvaltoja. Trump lausui kommenttinsa Yokotan lentotukikohdassa pian laskeutumisensa jälkeen.

Trump tapaa Tokiossa pääministeri Shinzo Aben, jonka kanssa ohjelmassa on neuvottelujen ohella myös kierros golfia.

Japanin jälkeen Trump suuntaa Etelä-Koreaan, Kiinaan ja Vietnamiin sekä osallistuu Filippiineillä Kaakkois-Aasian maiden järjestön Aseanin huippukokoukseen.

Pohjois-Korean ydinaseuhan odotetaan olevan tapaamisten hallitseva puheenaihe. Matkaa on kuitenkin varjostanut kotimaassa yltynyt kohu Trumpin vaalikampanjan Venäjä-kytköksistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.