Trump tapasi paavin ja lupasi rahaa nälänhädän torjumiseen

Paavi Franciscus ja presidentti Donald Trump tapasivat keskiviikkona pikaisesti Vatikaanissa. Trump oli puolen tunnin tapaamisen jälkeen kuitenkin tyytyväinen ja tviittasi, että hänelle oli suuri kunnia tavata paavi.

– Jätän Vatikaanin entistä päättäväisempänä ajamaan maailmaan RAUHAA, Trump tviittasi ennen kuin jatkoi matkaansa Roomasta Brysseliin, missä hän osallistuu sotilasliitto Naton huippukokoukseen torstaina.

Tapaamisen jälkeen Valkoinen talo tiedotti, että Trump oli luvannut Yhdysvaltojen antavan 300 miljoonaa dollaria nälänhädän torjumiseen Jemenissä ja useissa Afrikan maissa. YK on pyytänyt humanitaariseen apuun 4,4 miljardia dollaria, mutta toistaiseksi koossa olla on alle kolmannes.

Trumpin tiistaina julkistetussa budjettiesityksessä suunnitellaan rajuja leikkauksia ulkoministeriön budjettiin, Yhdysvaltojen kehitysapuun ja rauhanturvaamisen rahoitukseen.

Mukana vierailulla ovat myös presidentti Trumpin vaimo Melania sekä hänen tyttärensä Ivanka perinteisen tavan mukaisesti sonnustautuneina mustiin asuihin ja huiveihin. Tapaamisen jälkeen Trump perheineen pääsi yksityiselle tutustumiskierrokselle Pietarinkirkkoon ja Michelangelon freskoista kuuluisaan Sikstiiniläiskappeliin.

Paavi antoi Trumpille lahjaksi kolme kirjoitustaan. Joukossa on ympäristöä käsittelevä teksti, jossa Franciscus kehottaa teollisuusmaita hillitsemään hiilidioksidipäästöjä, jotta ilmastonmuutoksen tuhoisat seuraukset voitaisiin estää.

 

Trump ei suuttunut paavin piikittelystä

 

Paavi Franciscus leukaili tapaamisessa presidentin pulleudesta.

– Mitä te oikein syötätte hänelle? Poticaako, paavi kyseli Melania Trumpilta.

Potica on kaloripommina tunnettu slovenialainen leivonnainen, jossa on täytteenä pähkinöitä.

Trump ei näyttänyt panevan paavin vitsailua pahakseen vaan virnisteli leveästi. Trump on virallisten tietojen mukaan 188 senttiä pitkä ja painaa 107 kiloa. Painolukemaa tosin epäillään yleisesti alaspäin pyöristetyksi.