Trump toivoo Koreoiden puhuvan muustakin kuin talviolympialaisista

Presidentti Donald Trump sanoi lauantaina toivovansa, että ensi viikolla järjestettävässä harvinaislaatuisessa Koreoiden tapaamisessa päästään käsittelemään muutakin kuin Etelä-Koreassa pidettäviä talviolympialaisia. Trump kommentoi asiaa presidentin loma-asunnolla Camp Davidissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Camp Davidiin oli kokoontunut republikaanijohtoa käsittelemään tärkeän välivaalivuoden asioita kuten turvallisuutta sekä maahanmuutto- ja budjettikysymyksiä.

– Todella mielelläni näkisin, että he menisivät tapaamisessa olympialaisia pidemmälle, Trump sanoi Koreoiden rajavyöhykkeellä tiistaina pidettävästä tapaamisesta. Hän lisäsi, että sopivana ajankohtana Yhdysvallat liittyy prosessiin mukaan.

Trump ylisti tiedotustilaisuudessa republikaanien tapaamista. Hänen mukaansa republikaanit ovat loistavasti valmistautuneita vuoteen 2018 erittäin vahvan loppuvuoden 2017 jälkeen.

Toimittajia kuitenkin kiinnosti tiedotustilaisuudessa erityisesti myös tuore Fire and Fury -paljastuskirja, jossa on esitetty epäilyjä Trumpin henkisestä vakaudesta ja kyvystä johtaa maata. Trump kutsui tiedotustilaisuudessa kirjaa häpeälliseksi ja antoi ymmärtää, että kunnianloukkauslakeja pitäisi tiukentaa Yhdysvalloissa.

Uutistoimisto: Pohjois-Korea todennäköisesti osallistuu talviolympialaisiin