Trump vältteli suoraan vastaamasta, suostuisiko hän Venäjä-tutkijoiden haastateltavaksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei suoraan vastannut kysymykseen siitä, antaisiko hän erikoissyyttäjä Robert Muellerille ja tämän tiimille haastattelun. Washington Postin mukaan Trumpilta kysyttiin asiasta tiedotustilaisuudessa, jonka hän piti Norjan pääministerin Erna Solbergin kanssa. Trump vastasi asiaa koskevaan kysymykseen sanomalla "katsotaan, mitä tapahtuu".

Trump myös kyseenalaisti, miksi häntä edes haastateltaisiin. Presidentti sanoi, että hänen kampanjatiiminsä ei juonitellut Venäjän kanssa vuoden 2016 presidentinvaaleissa.

–  Kun ei ole juonittelua –  eikä kukaan ole löytänyt mitään juonittelua millään tasolla –  näyttää epätodennäköiseltä, että haastattelua edes olisi, Trump sanoi.

Washington Postin tietojen mukaan Muellerin tiimi ilmoitti viime kuussa Trumpin asianajajille, että he todennäköisesti pyytävät haastattelua presidentiltä.

Mueller jo kuullut joitakin Trumpin avustajia ja liittolaisia

Mueller johtaa Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n Venäjä-tutkintaa. Tutkinnassa selvitetään muun muassa sitä, sekaantuiko Venäjä Yhdysvaltain presidentivaaleihin ja juonitteliko Trumpin kampanjakoneisto Venäjän kanssa vuoden 2016 vaaleissa.

Asiasta perillä olevien lähteiden mukaan tutkinta tulee jatkumaan pitkälle vuoteen 2018.

Mueller on jo kuullut joitakin Trumpin avustajia ja liittolaisia edellisten kuukausien aikana. Hän on kuullut Valkoisen talon neuvonantajaa ja Trumpin vävyä Jared Kushneria, ex-kansliapäällikkö Reince Priebusia, Valkoisen talon viestintäpäällikkö Hope Hicksiä ja Valkoisen talon neuvonantaja Donald McGahnia.