Trump vaatii oikeusministeriä tutkimaan New York Timesin nimettömän mielipidekirjoituksen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vaatinut oikeusministeri Jeff Sessionsia tutkimaan New York Timesin nimettömän mielipidekirjoituksen ja selvittämään, kuka sen kirjoitti. Kirjoituksen mukaan Trumpin avustajat toimivat Trumpia vastaan suojellakseen Yhdysvaltoja presidentiltään.

Lue myös: CNN: Trump uskoo, että häntä arvostelleen mielipidekirjoituksen takana on turvallisuusviranomainen

Trump perustelee vaatimustaan kansallisella turvallisuudella. Jo aiemmin hän vaati lehteä rikkomaan kirjoittajan lähdesuojan.

Iso liuta Trumpin hallinnossa työskenteleviä ihmisiä kiisti tuoreeltaan olevansa kirjoituksen takana. Kieltäjien joukossa olivat muun muassa varapresidentti Mike Pence, puolustusministeri James Mattis, valtiovarainministeri Steve Mnuchin, oikeusministeri Sessions ja kansallisen tiedustelun johtaja Dan Coats.

'Mielipidekirjoituksen tekijän mukaan perimmäinen ongelma on Trumpin moraalittomuus. Presidentin johtamistyyliä hän kuvailee harkitsemattomaksi, vastakkainasetteluja etsiväksi, pikkusieluiseksi ja tehottomaksi.

Haitallisina kirjoittaja pitää myös Trumpin vapaakaupan vastaista asennetta, diktaattorien ja autoritaaristen johtajien ihailua, journalismin vastaisia hyökkäyksiä ja arvostuksen puutetta liittolaismaita kohtaan.

Trump uhkaa asettaa tullit kaikille kiinalaisille tuotteille

NYT: Trumpin hallinto pyrkii eroon siirtolaislapsia suojelevista rajoituksista

Yhdysvalloissa arvuutellaan, kenen kynästä on lähtöisin Trumpin hallinnosta karun kuvan antava mielipidekirjoitus

Trumpin hallinnon edustaja NYT:ssa: Suojelemme salaa USA:ta Trumpilta