Trumpin hyökkäykset mediaa vastaan jatkuvat – presidentti kutsui toimittajia kamaliksi ihmisiksi

Yhdysvalloissa ollaan jälleen huolissaan presidentti Donald Trumpin kovasta retoriikasta mediaa kohtaan. Torstaina presidentti jatkoi tiedotusvälineiden ryöpyttämistä vaalitilaisuudessa Wilkes-Barressa Pennsylvaniassa.

Vaikka Trump oli virallisesti osoittamassa tukensa senaattiin pyrkivälle republikaani Lou Barlettalle, presidentti käytti yli 15 minuuttia esiintymisestään median lyttäämiseen.

Trump ilmaisi olevansa katkera siitä, miten media oli uutisoinut hänen vuoden 2016 vaalivoittonsa sekä hänen tämän kesän tapaamisensa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin, Nato-johtajien, Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja kuningatar Elisabetin kanssa.

Trump sanoi, että hän tuli loistavasti toimeen kuningattaren kanssa ja että heidän kemiansa kohtasivat. Presidentti kuitenkin manasi sitä, että media oli kertonut hänen tulleen tapaamiseen myöhässä.

– He voivat muuttaa kaiken pahaksi. Koska he ovat valheellisia, valheellisia ja ällöttäviä, Trump latasi monituhatpäiselle yleisölle, joka reagoi äänekkäin suosionosoituksin.

 

Väkivallan mahdollisuus huolettaa

 

Trump on kritisoinut mediaa koko presidenttikautensa ajan, mutta viime aikoina tahti on kiihtynyt. Hän on kutsunut toistuvasti mediaa "kansan viholliseksi." Tiistaina hän esiintyi kampanjatilaisuudessa Tampassa Floridassa, jossa yleisö solvasi ja elehti aggressiivisesti CNN:n toimittajalle Jim Acostalle.

– Olen hyvin huolissani siitä, että Trumpin ja joidenkin konservatiivisen median jäsenten nostattama vihamielisyys johtaa vielä siihen, että jotakuta satutetaan, Acosta tviittasi.

Kuten tiistaina Floridassa, myöskään Pennsylvaniassa yleisö ei tyytynyt vain osoittamaan suosiotaan Trumpille, vaan suuntasi ärtymystään paikalla oleviin tiedotusvälineiden edustajiin. Trump kiinnittikin yleisön huomion lehdistön karsinaan puhuessaan marraskuun 2016 vaalivoitostaan.

– Jopa nuo ihmiset tuolla takana, nuo kamalat, hirveät ihmiset, ovat samaa mieltä siitä, että koskaan ei ole tapahtunut mitään sellaista kuin marraskuussa, Trump sanoi.

Lähteet: Guardian, Washington Post, CNN