Trumpin kampanjan Venäjä-kytköstutkijoita auttavan kampanjavapaaehtoisen kihlattu puolustaa häntä CNN:lle

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin vaalikampanjaväen Venäjä-kytköksiä tutkivien syyttäjien kanssa yhteistyötä tekevä George Papadopoulos oli kampanjassa paljon merkittävämmässä roolissa kuin Valkoinen talo on antanut ymmärtää. Näin sanoo Papadopouloksen kihlattu Simona Mangiante CNN:lle.

Mangiante sanoo CNN:lle, että Papadopoulos teki vaalien ja virkaanastujaisten välisellä siirtymäkaudella yhteistyötä entisen kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Michael Flynnin kanssa. Vaalikampanjan aikana Papadopoulos osallistui kihlattunsa mukaan aktiivisesti ulkopoliittisen strategian luomiseen.

Mangiante sanoo, ettei Papadopoulos toiminut kampanjan hyväksi oma-aloitteisesti, vaan haki toimilleen aina hyväksynnän kampanjan edustajilta. Hän oli Mangianten mukaan yhteydessä muun muassa Corey Lewandowskiin, Paul Manafortiin, Michael Glassneriin, Sam Clovisiin, Steve Bannoniin ja Rick Dearborniin, jotka kaikki toimivat kampanjassa vaikutusvaltaisissa tehtävissä.

Papadopoulosta vastaan on nostettu syytteitä osana Venäjä-tutkintaa, ja hän on lupautunut lievemmän tuomion toivossa yhteistyöhön syyttäjien kanssa. Sen jälkeen kun tieto Papadopouloksen ja Venäjä-syyttäjien yhteistyöstä tuli julkisuuteen, muun muassa Trump ja Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders ovat vähätelleet Papadopouloksen roolia kampanjassa.

Kampanjan aikana Trump mainitsi kuitenkin Washington Postin haastattelussa Papadopouloksen yhtenä ulkopoliittisista neuvonantajistaan.

Mangiante sanoo halunneensa puolustaa kihlattuaan julkisuudessa, koska tällä itsellään ei ole lupaa kommentoida julkisuudessa tutkintaan liittyviä asioita.