Trumpin lähipiiri kuvaa häntä lapseksi

Kaikki Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin lähipiirissä kyseenalaistavat hänen soveltuvuutensa virkaan, sanoo Trumpista ja tämän lähipiiristä kohukirjan kirjoittanut toimittaja Michael Wolff.

Wolff puolusti kirjansa todenperäisyyttä perjantaina NBC:n Today-ohjelmassa. Wolff kertoi seisovansa kaiken kirjoittamansa takana ja että hänen muistiinpanonsa sekä nauhoitteensa tukevat kirjan väitteitä.

Wolff joutui puolustuskannalle, kun Trump väitti Twitterissä, että kirja on täynnä valheita, keksittyjä lähteitä ja vääriä tulkintoja. Trump myös kielsi antaneensa Wolffille pääsyä Valkoiseen taloon tai puhuneensa tämän kanssa kirjaa varten.

Wolff taas kertoo puhuneensa Trumpin kanssa kolme tuntia tämän presidenttikampanjan aikana sekä virkaanastujaisten jälkeen.

– Minä ehdottomasti puhuin presidentille. Hän joko ymmärsi kyseessä olevan haastattelun tai ei ymmärtänyt, mutta se ei todellakaan ollut epävirallista (off the record), Wolff kertoi NBC:n Today-ohjelmassa.

"Kaikki kuvasivat häntä lapseksi"

Wolff on kertonut aiemmin, että hän haastatteli kirjaa varten yli 200:aa Trumpin lähipiiriläistä.

– Kaikki kuvasivat häntä lapseksi. He tarkoittavat, että hänet täytyy pitää koko ajan tyytyväisenä. Kaikki pyörii hänen ympärillään, Wolff sanoi.

– Sata prosenttia hänen lähipiiristään kyseenalaistaa hänen soveltuvuutensa presidentinvirkaan, Wolff jatkoi.

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson puolestaan sanoi perjantaina CNN:lle, ettei ole koskaan kyseenalaistanut Trumpin soveltuvuutta presidentinvirkaan.

– Minulla ei ole ollut syytä kyseenalaistaa hänen psyykkistä soveltuvuuttaan, Tillerson sanoi.

Wolff ei pelkää uskottavuutensa kärsivän Trumpin syytösten vuoksi.

– Uskottavuuteni kyseenalaistaa mies, jolla on vähemmän uskottavuutta kuin kenties kellään koskaan Maan päällä kävelleellä.

Trump yritti estää Wolffin Fire and Fury -kirjan julkaisun asianajajiensa avulla, minkä vuoksi kirja julkaistiin Yhdysvalloissa jo perjantaina aamulla. Alun perin kirja oli määrä julkaista vasta ensi viikolla.