Tuhannet surevat murhattua kapinallisjohtajaa Donetskissa

Donetskissa kymmenettuhannet ihmiset ovat kokoontuneet saattamaan murhattua kapinallisjohtaja Aleksandr Zahartshenkoa tämän viimeisellä matkalla. Zahartsenko kuoli yhdessä henkivartijoidensa kanssa perjantaina, kun he menivät Donetskin keskustassa sijaitsevaan kahvilaan, jossa räjähti pommi. Iskussa haavoittui 12 sivullista.

Kaupungin kadut ja jalkakäytävät olivat täynnä surijoita, kun Zahartshenkon hautajaissaattue kulki hitaasti kohti hautausmaata.

– He veivät osan sielustamme. Hän oli minulle kuin perheenjäsen. Tämä on minulle henkilökohtainen menetys, sanoi Oksana, 41.

– Emme tule koskaan unohtamaan tätä tragediaa, emmekä koskaan anna anteeksi, uhosi puolestaan Sergei Kapustin, 35.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluva Vladislav Surkov ylisti Zahartshenkoa "veljeksi". Putin itse lähetti jo perjantaina surunvalittelut Zahartshenkon perheelle ja Itä-Ukrainan asukkaille.

– Olit todella tyylikäs kaveri, todellinen sankari ja oli todella suuri kunnia olla ystäväsi, Surkov sanoi Donetskin uutistoimiston mukaan.

Zahartsenkon hautajaisiin olivat tulleet myös muun muassa Etelä-Ossetian johtaja Anatoli Bibilov ja venäläinen kansanedustaja Natalia Poklonskaja.