Tukholman keskustassa palava kerrostalo on vaarassa romahtaa

Tukholman keskustassa palava kerrostalo on vaarassa romahtaa, kerrotaan kaupungin pelastuslaitokselta. Lähellä Stureplania sijaitseva kerrostalo on palanut kauttaaltaan jo useita tunteja, joten pelastuslaitos valmistautuu talon romahtamiseen. Romahtamisvaaran vuoksi rakennuksessa ei ole enää palomiehiä, vaan paloa sammutetaan ainoastaan kerrostalon ulkopuolelta, kertoo Tony Frank Tukholman pelastuslaitokselta.

Frankin mukaan alue on eristetty eikä tilanteesta aiheudu vaaraa ihmisille. Kerrostalossa räjähti aiemmin kaasupullo, mutta kukaan ei tiettävästi loukkaantunut.

Kerrostalon pohjakerroksessa on hitsauspaja, mutta ruotsalainen uutistoimisto TT ei täsmentänyt, tapahtuiko räjähdys pajassa. Pelastuslaitoksesta kerrotaan, että he eivät olleet saaneet tietoa räjähdysvaarasta.

Aiemmin kaksi ihmistä vietiin sairaalaan, koska he olivat hengittäneet savua. Poliisin mukaan ilmiliekeissä olevassa kerrostalossa asuu yhteensä kuusi ihmistä, jotka kaikki on evakuoitu, kertoo Expressen. Ei ole selvillä, asuivatko sairaalaan viedyt ihmiset talossa.

Jakobsbergsgatanilla lähellä Stureplania sijaitsevassa kerrostalossa on toimistotiloja ja yhdeksän asuinhuoneistoa. Expressenin mukaan kerrostalossa on ollut rakennustyömaa.

Tulipaloa on sammuttamassa kymmeniä palomiehiä, mutta paloa ei ole saatu vielä hallintaan, kertoo Frank.

– Paikalla on 60–70 palomiestä ainakin kahdeksalta eri paloasemalta. On olemassa riski, että palo leviää koko kortteliin, mutta yritämme rajoittaa paloa siten, että se ei pääse viereiseen kortteliin, kertoi Christer Wahlström Tukholman pelastuslaitoksesta varhain aamulla.

TT:n toimittaja kertoi aiemmin, että kerrostalon kaikkien kerrosten ikkunoista iskee liekkejä.

Poliisi kehottaa ihmisiä pysymään poissa Stureplanin ja Jakobsbergsgatanin väliseltä alueelta. Paloalue on myös eristetty. Savua on levinnyt laajalti Tukholman keskustaan.

– Savua muodostuu paljon. Itse välttäisin menemistä alueelle, jossa on savun hengittämisen vaara, Kjell Lindgren Tukholman poliisista sanoi.

Pelastuslaitos sai automaattisen palohälytyksen Jakobsbergsgatanilta kuudelta aamulla Suomen aikaa.

Lähteinä myös Aftonbladet, Expressen, Sveriges Radio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tukholman keskustassa palavasta kerrostalosta jäljellä pelkkä "luuranko" – palon leviämistä yritetään estää

Uusimmat

Ulkomaat

Intian onnettomuuskoneesta vuosi polttoainetta – "On ihme, ettei kone syttynyt tuleen"

Hongkongin kauppaministeri: USA:n pakotteet ovat raakalaismaisia ja kohtuuttomia

CNN: Räjähteitä valmistava mosambikilaisyhtiö vahvistaa tilanneensa Beirutissa räjähtäneen ammoniumnitraatin – yhtiön edustajan mukaan lähetysten katoaminen matkan varrella ei ole tavallista

Mauritius julisti hätätilan mahdollisen ympäristökatastrofin vuoksi – karille ajaneesta laivasta vuotaa tonneittain öljyä mereen

Kiina haluaa "ennalta arvaamattoman" Trumpin häviävän vaalit, arvioi Yhdysvaltain tiedusteluviranomainen – Venäjä taas on ottanut tähtäimeensä demokraattien Bidenin

Matkustajakone suistui kiitotieltä ja katkesi kahtia Intiassa – ainakin 17 kuollut, kymmeniä loukkaantunut

Yhdysvallat asettaa pakotteita Hongkongin hallintojohtaja Carrie Lamille –  katsoo Lamin heikentäneen Hongkongin autonomiaa

Norja suosittelee kansalaisiaan välttämään kaikkea ulkomaanmatkailua – epidemia kiihtyy nyt Euroopassa, Aasiassa ja Oseaniassa

Libanonin presidentti ei halua Beirutin räjähdyksestä kansainvälistä tutkintaa – lauantaiksi suunniteltu laajaa mielenosoitusta

Tiktok ilmoitti olevansa valmis oikeustaisteluun, jos sovellus kielletään Yhdysvalloissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.