Tukholman keskustassa palava kerrostalo on vaarassa romahtaa

Tukholman keskustassa palava kerrostalo on vaarassa romahtaa, kerrotaan kaupungin pelastuslaitokselta. Lähellä Stureplania sijaitseva kerrostalo on palanut kauttaaltaan jo useita tunteja, joten pelastuslaitos valmistautuu talon romahtamiseen. Romahtamisvaaran vuoksi rakennuksessa ei ole enää palomiehiä, vaan paloa sammutetaan ainoastaan kerrostalon ulkopuolelta, kertoo Tony Frank Tukholman pelastuslaitokselta.

Frankin mukaan alue on eristetty eikä tilanteesta aiheudu vaaraa ihmisille. Kerrostalossa räjähti aiemmin kaasupullo, mutta kukaan ei tiettävästi loukkaantunut.

Kerrostalon pohjakerroksessa on hitsauspaja, mutta ruotsalainen uutistoimisto TT ei täsmentänyt, tapahtuiko räjähdys pajassa. Pelastuslaitoksesta kerrotaan, että he eivät olleet saaneet tietoa räjähdysvaarasta.

Aiemmin kaksi ihmistä vietiin sairaalaan, koska he olivat hengittäneet savua. Poliisin mukaan ilmiliekeissä olevassa kerrostalossa asuu yhteensä kuusi ihmistä, jotka kaikki on evakuoitu, kertoo Expressen. Ei ole selvillä, asuivatko sairaalaan viedyt ihmiset talossa.

Jakobsbergsgatanilla lähellä Stureplania sijaitsevassa kerrostalossa on toimistotiloja ja yhdeksän asuinhuoneistoa. Expressenin mukaan kerrostalossa on ollut rakennustyömaa.

Tulipaloa on sammuttamassa kymmeniä palomiehiä, mutta paloa ei ole saatu vielä hallintaan, kertoo Frank.

– Paikalla on 60–70 palomiestä ainakin kahdeksalta eri paloasemalta. On olemassa riski, että palo leviää koko kortteliin, mutta yritämme rajoittaa paloa siten, että se ei pääse viereiseen kortteliin, kertoi Christer Wahlström Tukholman pelastuslaitoksesta varhain aamulla.

TT:n toimittaja kertoi aiemmin, että kerrostalon kaikkien kerrosten ikkunoista iskee liekkejä.

Poliisi kehottaa ihmisiä pysymään poissa Stureplanin ja Jakobsbergsgatanin väliseltä alueelta. Paloalue on myös eristetty. Savua on levinnyt laajalti Tukholman keskustaan.

– Savua muodostuu paljon. Itse välttäisin menemistä alueelle, jossa on savun hengittämisen vaara, Kjell Lindgren Tukholman poliisista sanoi.

Pelastuslaitos sai automaattisen palohälytyksen Jakobsbergsgatanilta kuudelta aamulla Suomen aikaa.

Lähteinä myös Aftonbladet, Expressen, Sveriges Radio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tukholman keskustassa palavasta kerrostalosta jäljellä pelkkä "luuranko" – palon leviämistä yritetään estää