Tukholman keskustassa palavasta kerrostalosta jäljellä pelkkä "luuranko" – palon leviämistä yritetään estää

Tukholman keskustassa Jakobsbergsgatanilla palavan kerrostalon naapurustoa on evakuoitu. Läheisten talojen asukkaita on evakuoitu kerrostalon romahdusvaaran sekä palon leviämisvaaran vuoksi, kertoo Tony Frank Tukholman pelastuslaitokselta Aftonbladetille.

– Palon leviäminen uhkaa koko korttelia. Täällä on puurakenteita joka paikassa. Tulipalo ei ole hallinnassamme, emmekä tiedä miten se leviää, Frank sanoo Aftonbladetille.

Frankin mukaan pelastuslaitoksen täytyy harkita kerrostalon hallittua romauttamista, jos rakennus ei romahda itsestään.

– Rakennus on pahoin vaurioitunut, se on pelkkä luuranko. Emme voi pitää luurankoa seisomassa Tukholman keskustassa.

Frank arvioi sammutustöiden jatkuvan myöhään yöhön asti. Palon uskotaan myös aiheuttavan suuria vahinkoja.

Frankin mukaan alue on eristetty eikä tilanteesta aiheudu vaaraa ihmisille. Kerrostalossa räjähti aiemmin kaasupullo, mutta kukaan ei tiettävästi loukkaantunut.

Ruotsalaisen uutistoimisto TT:n mukaan kerrostalon pohjakerroksessa on hitsauspaja.

Aamulla kaksi ihmistä vietiin sairaalaan, koska he olivat hengittäneet savua. Poliisin mukaan palavassa kerrostalossa asui yhteensä kuusi ihmistä, jotka kaikki on evakuoitu, kertoo Expressen. Ei ole selvillä, asuivatko sairaalaan viedyt ihmiset talossa.

Lähellä Stureplania sijaitsevassa kerrostalossa on toimistotiloja ja yhdeksän asuinhuoneistoa. Expressenin mukaan kerrostalossa on ollut rakennustyömaa.

 

Savua levinnyt laajalti Tukholman keskustaan

 

Tulipaloa on ollut aamusta sammuttamassa jopa 70 palomiestä.

Poliisi on eristänyt paloalueen laajalti, ja ihmisiä on kehotettu pysymään poissa Stureplanin ja Jakobsbergsgatanin väliseltä alueelta.

Savua on levinnyt aamun ja iltapäivän mittaan laajalti Tukholman keskustaan.

– Savua muodostuu paljon. Itse välttäisin menemistä alueelle, jossa on savun hengittämisen vaara, Kjell Lindgren Tukholman poliisista sanoi.

Ruotsalaisviestimien mukaan palon epäillään saaneen alkunsa katolta. Pelastuslaitos sai automaattisen palohälytyksen Jakobsbergsgatanilta kuudelta aamulla Suomen aikaa.

Lähteinä myös Aftonbladet, Expressen, Sveriges Radio

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.