Turkin bussi-iskussa kuollut 13 sotilasta, haavoittuneita 48

Turkin Kayserin kaupungissa aamulla tapahtuneessa bussi-iskussa on kuollut 13 sotilasta ja haavoittunut 48, kertoo maan armeija.

Räjähdyksen repimän bussin kyydissä olleet sotilaat eivät olleet virkatehtävissä. Armeijan mukaan he eivät myöskään olleet korkea-arvoisia. Al Jazeera uutisoi, että sotilaat olivat matkalla viikonloppuvapailleen.

Räjähdys tapahtui ensitietojen mukaan toisessa ajoneuvossa, joka ajoi bussia kohti tai sen vieressä. Bussi oli räjähdyshetkellä Erciyes-yliopiston ulkopuolella.

Kayserin kaupunki sijaitsee pääkaupunki Ankarasta parisataa kilometriä kaakkoon. Teollisuuskaupunkia on yleisesti ottaen pidetty rauhallisena alueena.

Turkissa tapahtui tuhoisa terrori-isku viimeksi viikko sitten, kun 44 ihmistä kuoli räjähdyksessä Istanbulissa. Viime viikon iskun tekijäksi julistautui kurdiryhmä TAK. Ryhmä ilmoitti, ettei se kohdistanut iskuaan siviileihin, vaan poliiseja vastaan.

Turkin varapääministeri Veysi Kaynak sanoo, että Kayserin hyökkäys on "valitettavan samanlainen" kuin viime viikon Istanbulin isku. Maan sisäministeri Suleyman Soylu on matkalla Kayseriin.

Turkissa on tänä vuonna kuollut kymmeniä ihmisiä sekä jihadistien että kurdiryhmien tekemissä iskuissa.

 

Uutista päivitetty 17.12. kello 10:44.

BBC: Turkin bussiräjähdyksessä useita kuolleita

Yliopiston tuntumassa räjähdys Turkin keskiosassa