Turkki lähettämässä tarkkailijoita Krimille

Turkki aikoo lähettää ihmisoikeustarkkailijoita Venäjän hallitsemalle Krimin niemimaalle. Turkki on huolissaan Krimin tataarien asemasta.

- Krimin tilannetta ei voida hyväksyä. Krimin asukkaita ja erityisesti Krimin tataareja sorretaan, heitä vastaan hyökätään ja heidän oikeuksiaan rikotaan, sanoi Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu perjantaina vieraillessaan Liettuassa.

Tataarit ovat turkinsukuinen kansa, jotka neuvostojohtaja Stalin pakkosiirsi sodan jälkeen Krimiltä. He ovat päässeet palaamaan alueelle vasta viime vuosikymmeninä.

Tataarit ja etenkin heidän johtajansa ovat vastustaneet Venäjän tekemää Krimin valtausta. Aiemmin tällä viikolla Venäjä sulki Krimin tataarien ATR-televisiokanavan, mikä on entisestään lisännyt kansainvälistä huolta vähemmistön asemasta Krimillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Uuden-Seelannin joukot ovat saaneet noudettua kuusi ruumista purkautumisherkältä tulivuorelta

Voittoisa Johnson lupaa Britannian eroavan EU:sta tammikuun loppuun mennessä – sää viivästyttää Britannian viimeisen parlamenttipaikan varmistumista

Yhdysvaltain kongressi tunnusti armenialaisten kansanmurhan

Syyttäjä epäilee Jersey Cityn ampumavälikohtauksen motiivia antisemitistiseksi

Britannia jännittää konservatiivien enemmistöä historiallisissa brexit-vaaleissa

Asiantuntija: Israelissa ollaan poliittisessa umpikujassa, josta ei päästä eteenpäin – "Takana ovat sekä järjestelmän rakenteelliset ongelmat että Netanjahun asema"

Venäjän ainoalla lentotukialuksella syttyi tulipalo – Amiraali Kuznetsov on ollut jo pitkään korjattavana Murmanskissa

Venäjä karkottaa kaksi saksalaisdiplomaattia vastavetona Saksan tekemille karkotuksille, Berliini varoitti mahdollisista lisätoimista

Zelenskyin tähdittämästä komediasarjasta leikattiin Putinia koskeva vitsi pois Venäjällä

Onnellisuus-29ideologiastaan tunnettu Bhutan saa tuloja vesivoimasta ja turismista – hyvinvointi jakautuu yhä epätasaisesti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.