USA ja Etelä-Korea aloittivat sotaharjoituksen Pohjois-Korean ohjuskokeen jälkeen

Yhdysvallat ja Etelä-Korea aloittivat yhteiset sotaharjoitukset lauantaina Pohjois-Korean laukaistua alueella ballistisen ohjuksen. Harjoitukseen osallistuu yhdysvaltalainen lentotukialus ja Etelä-Korean merivoimat.

Yhdysvaltain asevoimien mukaan varhain lauantaina paikallista aikaa laukaistu ohjus ei poistunut Pohjois-Korean alueelta. Ohjuksen lentoradasta ei kerrottu tarkempaa tietoa.

Etelä-Korean puolustusministeriö kertoo, että ohjuskoe epäonnistui. Japanin hallituksen arvion mukaan ohjus lensi noin 50 kilometriä ennen tuhoutumistaan.

Ohjus laukaistiin lähellä Pukchangin sotilaslentokenttää Etelä-Pyonganin maakunnassa, kertoo Yhdysvaltain asevoimien sotatoimialueen päämajan tiedottaja.

Pohjois-Korea ei ole kommentoinut ohjuskoetta.

Harjoitus jatkuu ensi viikolle asti

Yhdysvaltain puolustusministeriön edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle maiden aloittaneen yhteiset sotaharjoitukset, kun lentotukialus oli saapunut alueelle. Sotaharjoitusten tarkoitus on varmistaa liittolaisten kyky jäljittää ja havainnoida vihollisen ballistisia ohjuksia, puolustusministeriön edustaja sanoi.

Eteläkorealaisen Yonhap-uutistoimiston mukaan harjoitukset päättyvät ensi viikon aikana.

Pohjois-Korea testasi ohjusta vain tunteja sen jälkeen, kun Yhdysvallat vaati laajaa yhteisrintamaa, joka painostaisi Pohjois-Koreaa luopumaan ohjus- ja ydinohjelmastaan. YK:n turvallisuusneuvostolle puhunut ulkoministeri Rex Tillerson kehotti jälleen etenkin Kiinaa käyttämään vaikutusvaltaansa Pohjois-Koreaan.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump reagoi Pohjois-Korean ohjuskokeeseen kirjoittamalla Twitterissä, että Pohjois-Korean tekemä ohjuskoe on epäkunnioittava sen liittolaista Kiinaa kohtaan.

Japanin hallituksen edustaja Yoshihide Suga sanoi lehdistötilaisuudessa, että Japani ei aio hyväksyä Pohjois-Korean toistuvia provokaatioita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.