USA:n oikeusministeriö valitti maahantulokieltojen jäädyttämisestä

Yhdysvalloissa oikeusministeriö on virallisesti valittanut tuomaripäätöksestä, joka jäädytti väliaikaisesti presidentti Donald Trumpin asettamat maahantulokiellot.

Washingtonissa jätetty valitus on pelkkä virallinen ilmoitus tuomaripäätöksen vastustamisesta oikeudessa, eikä siinä esitetä perusteita valitukselle tai muita yksityiskohtia, kertoo ABC News.

Liittovaltion tuomari James Robart jäädytti presidentin seitsemän muslimimaan kansalaisille määräämän maahantulokiellon lauantaiyönä Suomen aikaa. Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaava virasto ilmoitti pian tuomaripäätöksen jälkeen, että oikeusministeriö vetoaa oikeudessa kiellon palauttamisen puolesta "heti kun se on mahdollista".

Trump itse hyökkäsi tuoreeltaan kovin sanoin tuomaripäätöstä vastaan vannoen, että se kumotaan.

Oikeusministeriön jättämän valituksen jälkeen Trump soimasi uudestaan tuomaripäätöstä Twitterissä sanoen, että se altistaa Yhdysvallat terrorismille.

- Tuomari avaa maamme potentiaalisille terroristeille ja muille, jotka eivät tavoittele etuamme. Pahat ihmiset ovat hyvin iloisia, Trump tviittasi.

 

 

Pakolaisten ja siirtolaisten asiaa ajavat järjestöt kehottavat Yhdysvaltain maahantulokieltojen piirissä olevien maiden Yhdysvaltoihin pyrkiviä kansalaisia varaamaan lentonsa välittömästi. Asiasta uutisoi muun muassa ABC News.

Järjestöt kehottavat Yhdysvaltoihin pyrkiviä kiirehtimään nyt, kun presidentti Donald Trumpin asettamat maahantulokiellot on liittovaltion tuomarin päätöksellä jäädytetty toistaiseksi.

Maahantulokieltojen piirissä olevista seitsemästä maasta saapuvat viisuminhaltijat pääsevät Yhdysvaltoihin, ellei heidän viisumiaan ole jo leimattu perutuksi, Yhdysvalloissa toimivat järjestöt ohjeistavat.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Finnair sai USA:lta vahvistuksen maahantulokiellon jäädyttämisestä

Trump: Maahantulokiellon kumoava päätös naurettava

Vääntö USA:n maahantulokielloista jatkuu - "Edes presidentti ei ole lain yläpuolella"

Trumpin asettamat maahantulokiellot väliaikaisesti jäihin tuomaripäätöksellä

Uusimmat

Ulkomaat

Brasilian ennätyksellisissä sateissa kuollut ainakin 30 ihmistä

Puolustuksen puheenvuoro alkoi Trumpin virkarikosoikeudenkäynnissä: "Presidentti ei tehnyt yhtään mitään väärää"

Ulkoministeri Haavisto: Syyriassa järjestettävissä Isis-oikeudenkäynneissä olisi etunsa, asiassa kuitenkin paljon kysymysmerkkejä

Kiinan presidentti varoittaa koronaviruksen leviämisen kiihtyvän: Tilanne on vakava

Yle: Kurdijoukot valmiita tuomitsemaan al-Holin leirin naisia ilman kansainvälistä rikostuomioistuinta – aikovat käydä keskusteluja myös Suomen kanssa

Ranskan hallitus perääntyi eläkeiän nostoaikeistaan, mutta protestit jatkuivat silti – taustalla on kokemus epäoikeudenmukaisuudesta, mikä luo jakolinjoja ranskalaisten välille

Turkin maanjäristyksessä loukkaantui toistatuhatta ihmistä – kuolleita on yli 20, lisäksi useita ihmisiä on yhä kateissa

Presidenttiä virkarikoksista syyttävät demokraatit käyttivät aikansa loppuun senaatissa, vuoro siirtyy puolustukselle

Kiina rakentaa pikavauhdilla jo toista sairaalaa Wuhaniin koronaviruspotilaiden hoitoon

Uhriluvun pelätään kasvavan Turkin järistyksessä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.