USA:n puolustusministerinä aloittanut Shanahan: Meidän pitää muistaa Kiina, Kiina, Kiina

Yhdysvaltain tuore virkaa tekevä puolustusministeri Patrick Shanahan on kehottanut ensi töikseen armeijaa pitämään mielessään Kiinan tuomat uhat, kertoo maan puolustusvoimissa työskentelevä viranomaislähde. Uutiskanava CNN:n mukaan Shanahan toi näkemyksensä esiin keskiviikkona Pentagonissa, missä hän tapasi armeijajohtoa.

–  Samaan aikaan kun me keskitymme käynnissä oleviin operaatioihin, virkaa tekevä ministeri Shanahan sanoi joukoille, että meidän pitää muistaa Kiina, Kiina, Kiina, Pentagonin lähde totesi CNN:lle.

Käynnissä olevilla operaatioilla armeijan edustaja viittaa muun muassa Yhdysvaltain tehtäviin Afganistanissa ja Syyriassa. Presidentti Donald Trump ilmoitti juuri ennen joulua, että Yhdysvallat aikoo vetää kaikki joukkonsa pois Syyriasta, mikä tyrmistytti Washingtonia ja Yhdysvaltojen liittolaisia. Trump ilmoitti myös, että Yhdysvallat vähentää Afganistanissa olevien sotilaidensa määrän noin puoleen nykyisestä.

Shanahanin ensimmäiset päivät

Virkaa tekevä puolustusministeri Patrick Shanahan on ehtinyt olla tehtävässään vasta muutaman päivän. Keskiviikkona hän vieraili ensimmäistä kertaa uudessa tehtävässään Pentagonissa ja Valkoisessa talossa.

Shanahanin edeltäjä Jim Mattis joutui jättämään tehtävänsä pikavauhdilla. Äkkilähdön taustalla olivat erimielisyydet Yhdysvaltojen Syyrian-politiikasta. Sittemmin Trump ei ole säästellyt sanojaan Mattisista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.