Uefa-pomo: Trump vaarantaa Yhdysvaltain MM-isännyyden 2026

Presidentti Donald Trumpin kaavailemat maahantulorajoitukset vaarantavat Yhdysvaltain aikeet saada järjestettäväkseen jalkapallon MM-lopputurnaus vuonna 2026. Tätä mieltä on Euroopan jalkapalloliitto Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin.

– Se (maahantulopolitiikka) on yksi arviointiperusteista, eikä edesauta Yhdysvaltain suunnitelmia saada järjestettäväkseen MM-kisat, Ceferin sanoi The New York Timesille.

Trump määräsi heti virkakautensa alussa seitsemän muslimienemmistöisen maan kansalaisille maahantulokiellon Yhdysvaltoihin. Kielto on jäissä Yhdysvaltain oikeusistuimien vastustuksesta.

Yhdysvaltoja on pitkään pidetty ennakkosuosikkina isännöimään vuoden 2026 MM-lopputurnausta joko yksinään tai yhteyshaulla Kanadan tai Trumpin toistuvasti parjaaman Meksikon kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ulkomaat

Kreikan tulvissa on kuollut viisi ihmistä – joet tulvivat yli äyräidensä

Virallisen ovensuukyselyn mukaan Lukashenko saisi presidentinvaaleissa lähes 80 prosentin kannatuksen – Valko-Venäjän äänestyspaikoilla pitkiä jonoja

Moottoripyörällä liikkuneet asemiehet tappoivat Nigerissä kuuden ranskalaisturistin ja kahden paikallisen seurueen

Yhdysvalloissa ylittyi 5 miljoonan vahvistetun koronatartunnan rajapyykki, Uusi-Seelanti sinnitellyt jo sata päivää ilman tartuntoja

Suomalaistutkijat: Lupaus uusista vaaleista ei pura Beirutin jännitteitä, tarvetta myös kansainväliselle painostukselle – "Ilmapiiri on sekoitus totaalista väsymystä ja vihaa"

Öljyntorjunta Mauritiuksella ei ota onnistuakseen – oppositio vaatii jo ministereiden eroa vitkuttelun vuoksi

Protestit yltyivät jälleen Beirutissa, poliisi käyttänyt kyynelkaasua

Uudessa-Seelannissa sata päivää vailla koronatartuntoja, mutta terveysviranomaiset varoittelevat itsetyytyväisyyden vaaroista

Mediat: Satoja loukkaantunut Beirutin mielenosoituksissa, liikkeellä jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä

WSJ: Twitter liittyi Tiktok-kilpaan, alustavat keskustelut yhdistymisestä käynnissä – Microsoft edelleen kärkikosija

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.